Vi har prøvd LGs monstermobil
Men råtassen kommer ikke til Norge.
Amobil.no / Barcelona: Idet OL er i ferd med å tikke ut av eteren, er verdens største mobilmesse såvidt i ferd med å gå i gang. Det er gode tider for deg som liker sport og dingser, altså. I år startet mobilsirkuset med en forhåndstitt på en rekke nye LG-produkter – deriblant den nye brettmobilen LG G Pro 2.
Den nye kjempen tar over for LGs gamle Optimus G Pro, og legger seg ytelsesmessig omtrent på linje med dagens toppmodell, G2. Her er det Qualcomms Snapdragon 800-brikke som regjerer, og det betyr at alt går raskt og smidig. Vi opplevde ingen forsinkelser da vi prøvde telefonen. Her er det også Android 4.4 som ligger i bunnen. Siste utgave av Googles operativsystem skal være enda litt raskere enn forrige versjon.
Knock Code
Som på G2 har G Pro 2 de fysiske knappene på baksiden av telefonen. Det betyr at du også her kan vekke telefonen ved å tappe på skjermen. Denne funksjonen deler LGs telefoner med nyere Windows-telefoner, men nå har LG dratt Knock On-funksjonaliteten litt lenger. Det er nemlig mulig å tappe et forhåndsbestemt mønster, og et antall ganger, på skjermen for å låse den opp. Knock Code kaller LG dette.
Konseptet fungerer omtrent slik vi kjenner låsemønstrene, som har vært med oss en god stund på Android-telefonene. Her lager du deg et mønster på skjermen, bestående av inntil åtte tapp. Du behøver ikke å treffe presist på skjermen når du tapper mønsteret. Det viktige er at mønsteret er omtrent riktig. Om du bruker hele skjermen til å tappe det, eller bare nedre del av skjermen, er ikke så nøye.
Fungerer bedre enn Knock On
Undertegnede ble til en viss grad avhengig av Knock On-funksjonen på G2, og i lange tider forsøkte jeg å tappe på skjermene til telefoner fra Samsung, Sony og HTC. Det var ikke til mye hjelp. Men, samtidig har ikke Knock On vært perfekt på G2 heller. Av og til reagerer den ikke på tappingen. G Pro 2, derimot, var svært lydhør for tappingen. Det skyldes muligens at den har litt mer tid å summe seg på. Mønsteret som ble brukt under demonstrasjonen hadde fire punkter. Knock On har kun vært to tapp.
At mønsteret kan tappes hvor som helst på skjermen er en svært positiv ting. Det er ikke godt å nå hjørnene på den enorme 5,9 tommer store full-HD-skjermen.
Massiv skjerm, fint bilde
I motsetning til LGs fleksible brettmobil, G Flex, har denne telefonen en mer ordinær IPS-skjerm. Det betyr at den viser langt bedre bildekvalitet enn Flex-en gjør.
Vi har lenge sett at mobilprodusentene har gjort tilpasninger i menyene sine, for å gjøre digre mobiler, som denne, enklere å bruke med kun én hånd. LG har tatt denne tilpasningen ett steg lenger.
Her er det nemlig mulig å be telefonen om å krympe skjermen, slik at den kun vises på et hjørne av telefonen. Dermed kan du bruke den enorme sekstommeren, omtrent som du ville brukt en liten og kompakt telefon. Svært praktisk.
Litt traust design?
G Pro 2 virker ellers som et solid og pent produkt. Men designen er det kanskje noen som vil se på som litt vel traust. Den er bygget i matt plast, uten nevneverdige designdetaljer. G2 er blank, og har innlagt karbonfibermønster. Personlig synes jeg den har en langt raffere design enn G Pro 2.
Vi undres forresten litt over at G Pro 2 ikke har større batteri. Den leveres med et batteri på 3200 mAh. Det er bare 200 mAh opp fra G2, og kun 50 mAh opp fra Optimus G Pro. LG G2 er muligens toppmodellen med best batteritid av de som er på markedet, og med såpass mye større skjerm som G Pro 2 har, er vi ikke helt sikre på hvor den vil legge seg i feltet.
LG G Pro 2 kommer ikke til Norge – iallfall ikke innledningsvis. Det skulle vi virkelig ønske at den gjorde. Vel er vi glade for at G Flex ble sluppet i Norden, men det er en såpass spesiell telefon at den neppe er for alle. Der G Flex er første trappetrinn på vei mot fremtiden, virker G Pro 2 å være et tipp topp flaggskip, basert på mange års erfaring. Ingenting her er førstegenerasjons, og det betyr også at den sannsynligvis vil være et bedre produkt for mange.