Til hovedinnhold

Nå kommer Kazam-mobilene med åtte kjerner

Nystartet mobilprodusent med nye toppmodeller på Mobile World Congress.

I fjor dukket det opp en helt ny mobilprodusent med røtter i HTCs organisasjon i Storbritannia; Kazam. De første Kazam-telefonene ble lansert på en pressekonferanse i Stockholm i november i fjor.

Telefonene som ble lansert i fjor høst hadde ganske beskjedne spesifikasjoner, og den dyreste modellen – Trooper X5.5 – koster ikke mer enn rundt 1500 kroner.

Nå kommer det en helt ny serie med Kazam-modeller for de som ønsker bedre ytelse og heftigere spesifikasjoner.

Telefonen finnes også i en mindre 5-tommers utgave, Kazam Tornado2 5.0.Foto: Kazam

Den kraftigste er Kazam Tornado2 5.5, som kommer med en åttekjerners prosessor på 1,7 GHz.

Kazam har valgt MediaTeks MT6592-systembrikke, som ble lansert i oktober i fjor. Prosessorene er plassert i to grupper, og basert på ARMs såkalte big.LITTLE-arkitektur. Det betyr at de fire kraftigste prosessorkjernene hviler, helt til telefonen trenger mer ytelse. På den måten sparer man strøm i forhold til om alle åtte kjerner skulle være i drift samtidig til enhver tid. Her kan du lese mer om systembrikken »

5,5-tommer

Kazam Tornado2 5.5 har, som navnet antyder, en skjerm på 5,5 tommer. Skjermpanelet er av IPS LCD-typen, med Full HD-oppløsning, altså 1080 x 1920 punkter.

Den har ellers et 13 megapiksel hovedkamera, et 5 megapiksel frontkamera, samt Android 4.2. I likhet med alle andre Kazam-telefoner har også denne telefonen støtte for to SIM-kort (Dual-SIM).

Det ble også lansert en 5-tommers-versjon. Denne har samme prosessor, men litt mindre RAM og lagringsplass, samt en 5-tommers skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter.

Første 4G-telefon

Kazam Thunder2 4.5L.Foto: Kazam

Ingen av telefonene Kazam lanserte i fjor høst hadde 4G-støtte, og det ser heller ikke ut til at de nevnte Kazam Tornado-modellene kommer med dette.

Men Kazam lanserte også sin første 4G-telefon på Mobile World Congress. Den har fått navnet Kazam Thunder 2 4.5L. Telefonen kommer med en 4,5-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 854 punkter.

Pris og tilgjengelighet på de nye telefonene er foreløpig ikke kjent, men de skal komme til Norge.

Vi tok en titt på de første Kazam-mobilene før jul. Les hva vi synes her »

annonse