Nyhet

Nå kommer Kazam-mobilene med åtte kjerner

Nystartet mobilprodusent med nye toppmodeller på Mobile World Congress.

I fjor dukket det opp en helt ny mobilprodusent med røtter i HTCs organisasjon i Storbritannia; Kazam. De første Kazam-telefonene ble lansert på en pressekonferanse i Stockholm i november i fjor.

Telefonene som ble lansert i fjor høst hadde ganske beskjedne spesifikasjoner, og den dyreste modellen – Trooper X5.5 – koster ikke mer enn rundt 1500 kroner.

Nå kommer det en helt ny serie med Kazam-modeller for de som ønsker bedre ytelse og heftigere spesifikasjoner.

Telefonen finnes også i en mindre 5-tommers utgave, Kazam Tornado2 5.0.Foto: Kazam

Den kraftigste er Kazam Tornado2 5.5, som kommer med en åttekjerners prosessor på 1,7 GHz.

Kazam har valgt MediaTeks MT6592-systembrikke, som ble lansert i oktober i fjor. Prosessorene er plassert i to grupper, og basert på ARMs såkalte big.LITTLE-arkitektur. Det betyr at de fire kraftigste prosessorkjernene hviler, helt til telefonen trenger mer ytelse. På den måten sparer man strøm i forhold til om alle åtte kjerner skulle være i drift samtidig til enhver tid. Her kan du lese mer om systembrikken »

5,5-tommer

Kazam Tornado2 5.5 har, som navnet antyder, en skjerm på 5,5 tommer. Skjermpanelet er av IPS LCD-typen, med Full HD-oppløsning, altså 1080 x 1920 punkter.

Den har ellers et 13 megapiksel hovedkamera, et 5 megapiksel frontkamera, samt Android 4.2. I likhet med alle andre Kazam-telefoner har også denne telefonen støtte for to SIM-kort (Dual-SIM).

Det ble også lansert en 5-tommers-versjon. Denne har samme prosessor, men litt mindre RAM og lagringsplass, samt en 5-tommers skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter.

Første 4G-telefon

Kazam Thunder2 4.5L.Foto: Kazam

Ingen av telefonene Kazam lanserte i fjor høst hadde 4G-støtte, og det ser heller ikke ut til at de nevnte Kazam Tornado-modellene kommer med dette.

Men Kazam lanserte også sin første 4G-telefon på Mobile World Congress. Den har fått navnet Kazam Thunder 2 4.5L. Telefonen kommer med en 4,5-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 854 punkter.

Pris og tilgjengelighet på de nye telefonene er foreløpig ikke kjent, men de skal komme til Norge.

Vi tok en titt på de første Kazam-mobilene før jul. Les hva vi synes her »

Les også
Her er HTC-avhoppernes nye flaggskip
Les også
Har du fått med deg høydepunktene fra MWC?
Les også
En helt ny utfordrer, og sju helt nye telefoner
Les også
En ny mobilprodusent har sett dagens lys
Les også
Ny åttekjerners systembrikke fra MediaTek
annonse