Til hovedinnhold

Her er Samsungs helt nye smartklokke

En tredje smartklokke fra selskapet er lansert.

Overraskelsen var stor dag Samsung på søndag lanserte to nye smartklokker, én dag før selskapets storstilte lanseringsfest nå i kveld. Men det skulle vise seg at koreanerne hadde mer under ermet. I kveld lanserte de nemlig en tredje smartklokke – Samsung Galaxy Gear Fit.

Dette er i stor grad en treningsklokke-variant av de andre modellene i Gear-serien. Den er mindre, både fysisk og på papiret, og har fokus på å treningsøkten – via en pulsmåler og en skritteller. Den er imidlertid mer avansert, og skiller seg fra løsninger som for eksempel Fitbit ved at den utveksler store mengder informasjon med smarttelefonen din.

Rektangulær OLED-skjerm

Hjertet av Fit er en avlang, kurvet AMOLED-skjerm som er berøringssensitiv. Den kurvede formen gjør innsynsvinkelen vesentlig bedre, og her skal du kunne lese av alt fra klokka til informasjon om appene du kjører.

I likhet med Samsungs andre smartklokker vil den vise informasjon når du mottar meldinger, telefonsamtaler, e-post og varsler fra apper.

Fit er nemlig laget for å jobbe tett sammen med mobilen din, og aller helst med den splitter nye Galaxy S5. Men det er ikke bare telefonen som skal mate klokka med informasjon, klokka skal også servere telefonen med en haug av data. Selve armbåndet kan nemlig loggføre en rekke parametere fra treningsøktene dine, som så kan analyseres av apper på telefonen. Disse skal igjen kunne gi deg råd om alt fra trening til kosthold.

Apropos Galaxy S5. Selve telefonen har også en snedig liten pulsmåler lokalisert rett under kameraet. Legger du fingeren på denne vil den lese av hjerterytmen din via et rødt blinkende lys.

Lav vekt

I motsetning til sine brødre har ikke Fit hverken kamera, mikrofon eller høyttaler. Fokuset ligger på trening, noe som er grunnen til at den mangler disse funksjonene – og samtidig har en mye lavere vekt og størrelse.

Fit er nemlig en av de mindre treningsarmbåndene der ute, og med en vekt på bare 27 gram bør den være temmelig lett å ha rundt håndleddet. Under lanseringen la Samsung vekt på at den skal være komfortabel og nøytral mot huden, noe enkelte av konkurrentene har hatt problemer med å få til.

Selve Fit-enheten kan enkelt tas ut av reima, slik at du kan vaske den etter en svett treningsøkt, eller byttes til en annen farge om du vil. Klokka er også IP67-godkjent, noe som betyr at den tåler både vannsprut og støvstormer.

På innsiden ligger det et 210 mAh-batteri, som ifølge Samsung skal holde ut i tre til fire dager med normalt bruk, eller fem dager om du er sparsommelig av deg.

Hva Fit vil koste er foreløpig ukjent, men den skal være tilgjengelig i butikk i løpet av April måned.

Få med deg kveldens største nyhet:
Slik er Samsungs nye supermobil Galaxy S5 »
Dette er maskinvaren i S5 »

Sett opp prisvarsel på Galaxy Gear Fit, og få beskjed når den er tilgjengelig i Norge »

annonse