Til hovedinnhold

Nå har Samsung lansert supermobilen Galaxy S5

Får fingeravtrykkskanner, stor skjerm, bedre kamera – og den blir vanntett.

Akkurat nå er det lanseringsshow for Samsung i Barcelona, og de har lansert sin helt nye flaggskiptelefon: Samsung Galaxy S5. Enheten sklir rett til topps i selskapets utvalg av mobiltelefoner, og kombinerer funksjonene vi kjenner fra flere tidligere modeller til en solid kraftpakke – samtidig som den legger til noen nye.

Måten vanlige folk bruker mobiltelefonen sin til å ta bilder, som treningspartner, og å uttrykke seg på forskjellige vis var ting Samsung holdt fokus på under sin lanseringsfest Samsung Unpacked i kveld. J. K. Shin, Samsungs administrerende direktør, fikk gleden av å introdusere det nye flaggskipet, og startet med en kort takketale.

På livebloggen følger vi med på alt Samsung lanserer i kveld »

Tilpasset hverdagslivet

– Samsung har vært en nøkkelspiller i å utvikle smarttelefonmarkedet med sin Galaxy S-serie, og jeg vil særlig takke de to hundre millioner kunder som har valgt en av våre Galaxy-enheter, innledet Shin.

For å vinne forbrukernes hjerter mente så direktøren at Samsung må fortsette med tekniske nyvinninger, men at de også må by på meningsfyllte og relevante forbedringer til hverdagsbruk.

– Forbrukerne vil ha enkelhet. De vil ha god design, et godt kamera, en tilkoblet telefon som hjelper dem å holde seg i form. Derfor lanserer vi nå Samsung Galaxy S5.

Kraftig oppdatert kamera

Flere og bedre kamerafunksjoner følger med Samsung Galaxy S5.Foto: Samsung

En perforert bakplate skal gjøre telefonen bedre å holde i, og være en del av et moderne, «glam» design. Brukergrensesnittet har også fått et løft, med større ikoner som skal være enklere å navigere i på telefonens 5,1-tommers Super AMOLED-skjerm med Full HD-oppløsning.

Det eneste som stikker seg ut på bakplaten er mobilens kamera, komplett med blitz og en liten sensor. Dette skal by på langt raskere autofokus enn tidligere – Galaxy S5 skal kun behøve 0,3 sekunder for å fokusere på et motiv, samme hvor raskt det du vil ta bilde av beveger seg.

Dette skal være muliggjort ved hjelp av et dedikert kamera-brikkesett, som skal gi en fokusfunksjon som minner mer om det man finner på profesjonelle speilreflekskameraer enn smarttelefoner. Selektiv fokusering lar deg også styre dybdeskarpheten enklere enn tidligere, og HDR-støtte innebygd i mobilen er også på plass.

Den lille sensoren inntil kameraet er dessuten i stand til å måle hjerterytmen til brukeren, som er tenkt som en oppgradering spesielt for alle som liker å ta mobiltelefonen sin med på treningsturen.

Sikker og tåler en sprøyt

Fingeravtrykksleseren på Galaxy S5 låser opp mer enn bare telefonen.

Enkelte ryktemakere skulle ha det til at den nye Samsung Galaxy S5 ville ta etter den hardføre Galaxy S4 Active og tåle en sprøyt. Dette viser seg nå at stemmer, og Galaxy S5 får den samme godkjenningen for støv- og vannsikkerhet som lillebroren. Det betyr at telefonen skal tåle å ligge på inntil en meters dyp i inntil en halv time. Fra scenen ble vi dog minnet på at den ikke tåler en svømmetur.

Fingeravtrykkscanner er også på plass, men ikke bare for å låse opp mobiltelefonen. I tillegg lar den deg betale over Internett, og du kan låse opp en egen «privatmodus» med pekefingeren. Denne lar deg lagre bilder, videoer og dokumenter – som for eksempel pass – som du ikke vil at andre som bruker mobilen skal få adgang til.

Telefonen får også støtte for den nye, lynraske 802.11 ac-standarden for trådløst nettverk, som den første i verden – og alle mobilnettverk i verden, både GSM, 3G og 4G, skal være støttet fullt ut.

Få beskjed med en gang det kommer pris på Samsung Galaxy S5 »

Mer om
annonse