Til hovedinnhold

ZTE har lansert ny gigantmobil

Grand Memo II LTE får sekstommers skjerm.

ZTE

ZTE har lansert ZTE Grand Memo II LTE på Mobile World Congress i Barcelona. Med en skjermstørrelse på hele seks tommer, er dette definitivt et produkt i «phablet»- eller «brettmobil»-kategorien.

Foto: ZTE

Skjermen har en oppløsning på 720 x 1280 punkter, den samme som satt i forgjengeren ZTE Grand Memo. Med en såpass stor skjerm betyr dette en forholdsvis lav punkttetthet, sammenlignet med konkurrentenes mobiler med Full HD-skjermer.

Svakere spesifikasjoner enn forgjengeren

Vi stusset litt da vi leste ZTEs pressemelding på Grand Memo II LTE. På innsiden sitter det nemlig en Snapdragon 400-brikke, mens Grand Memo som ble lansert for ett år siden kom med den langt kraftigere Snapdragon 800-brikken. Det er mulig ZTE har innsett at det er vanskelig å konkurrere med blant annet Samsung Galaxy Note 3 – og i stedet prøver å posisjonere seg med produkter i en litt annen prisklasse.

Grand Memo II LTE kommer ellers med Android 4.4 KitKat, og det er 2 GB RAM og 16 GB lagringsplass. Kameraet er på 13 megapiksler.

Det er usikkert om produktet kommer til Norge. I første omgang vil det dukke opp i Kina i april, deretter vil det komme til Europa, Nord-Amerika og resten av Asia, opplyser ZTE.

Her kan du lese vår sniktitt på forgjengeren, Grand Memo »

Her finner du alle sakene fra årets Mobile World Congress »

annonse