Til hovedinnhold

Dette lanserte Sony i Barcelona

Kliner til med ny toppmodell og nytt nettbrett.

Sony

Sony har virkelig dratt på i forbindelse med årets Mobile World Congress i Barcelona. Her har de for det første trukket den nye toppmobilen Xperia Z2 ut av sekken, men med på lasset hadde de også Xperia Z2 Tablet.

Selv om det kanskje var de to toppmodellene som fikk mest oppmerksomhet hadde Sony også flere ting å friste oss med.

Sony har tatt hensyn til dem som ikke ønsker å betale tusenvis av kroner for en ny toppmodell. Xperia M2 skal være hakket rimeligere enn Xperia Z2, men fremdeles være en skikkelig telefon.

Større skjerm – lavere vekt

Lanseringen av Xperia Z2 kommer ikke akkurat som noe sjokk, ryktene har versert i lengre tid allerede, det som derimot er imponerende er at det bare er et halvt år siden Xperia Z1 kom på markedet. Går vi tilbake til januar finner vi også Z1 Compact, det er med andre ord klart at Sony virkelig har medvind for tiden.

Xperia Z2 er som sine forgjengere en vanntett smarttelefon, for deg som krever litt ekstra. Dog, dette med vanntett skal taes med en klype salt, listen med betingelser som gjelder for at telefonen skal være vanntett er lang som et vondt år.

Telefonen ligner på mange måter på sin forgjenger, men blant detaljene som er endret finner vi skjermen. Denne har nå økt til 5,2 tommer, mot 5 tommer på Z1, oppløsningen er på sin side beholdt. Selv om skjermen har økt i størrelse er selve telefonen hakket smalere, og vekten er redusert fra 169 gram til 148 gram.

En annen endring er kamerabiten, selv om selve bildebrikken er den samme som tidligere. Endringene går på maskinvaren rundt brikken, og ikke minst programvaren. Med Xperia Z2 kan du ta opp i 4K-oppløsning. Du kan også filme med 120 bilder i sekundet, for en slowmotion-effekt.

Xperia Z2 kommer med svært kraftig maskinvare, vi noterer oss Qualcomm Snapdragon 801 med firekjernet Krait CPU på 2,3 GHz og 4G LTE.Telefonen har også en dedikert grafikkrets i form av Adreno 330.

Slank lettvekter med stor skjerm

Sony slipper også nettbrettet Xperia Z2 Tablet, som byr lynkjapp maskinvare pakket inn i et vanntett skall. I tillegg er nettbrettet både svært tynt og lett. Vi noterer oss beskjedne 6,4 millimeter og en vekt på skarve 426 gram ved valg av Wi-Fi-modellen.

Nettbrettet er vanntett på tilsvarende måte som Sonys mobiltelefoner.

Det er tydelig at ingeniørene hos Sony har snakket sammen, for nettbrettet har hentet mye teknologi fra TV-avdelingen. Skjermen har blant annet fått Sonys X-Reality-motor og Live Color LED. Resultatet skal ifølge Sony være både skarpe bilder og supre farger, vi venter med å avsi dom inntil vi har sett skjermen selv.

Nettbrettet vil også komme med innebygget støyredusering. Kombinert med hodetelefonene MDR-NC31EM skal opptil 98 prosent av all bakgrunnsstøy forsvinne.

Xperia Z2 Tablet kommer med svært kraftig maskinvare, vi noterer oss Qualcomm Snapdragon 801 med firekjernet Krait CPU på 2,3 GHz og 4G LTE.Telefonen har også en dedikert grafikkrets i form av Adreno 330.

Xperia til folket

Xperia M2, her i hvit utførelse .

Xperia Z2 kommer til å koste rundt 6000 kroner når den kommer, og det er mer enn mange gidder å betale for en mobiltelefon. For dem som ønsker et rimeligere alternativ vil Sony tilby Xperia M2.

Det var ikke så alt for mye informasjon om denne telefonen som ble sagt på lanseringen, men den vil i alle fall få en qHD-skjerm på 4,8 tommer. I tillegg vil telefonen få både NFC og et kamera med 8 megapixels oppløsning.

På innsiden av Xperia M2 finner vi en Qualcomm Snapdragon 400-prosessor med en 1,2 GHz firekjerne og 4G LTE.

Prisen er enda litt usikker, men det hviskes i kulissene om et sted mellom 2000 og 3000 kroner.

Vi har prøvd Sony Xperia Z2:
– Enda heftigere, og fortsatt like vanntett »

annonse