Til hovedinnhold

Microsoft med nye Windows Phone-partnere

Nå er også LG og Lenovo med på laget.

Kurt Lekanger, Mobilen.no

Microsoft vil forsøke å nå enda flere kunder med Windows Phone, og vil gjøre Windows Phone-plattformen «mer fleksibel» for både operatører og produsenter. Det skal de gjøre ved å lette på restriksjonene for hvordan mobilprodusentene skal kunne bruke Microsofts programvare, samt åpne for mulighet til å bruke rimeligere maskinvare.

– Vi er interessert i å gjøre forretninger på Windows Phone med alle som vil bygge en Windows-mobil, sa Nick Parker i Microsoft ifølge Reuters.

Nick Parker, Corporate Vice President, Worldwide OEM.Foto: Microsoft

På Mobile World Congress-messen i Barcelona annonserte Microsoft på søndag flere nye maskinvarepartnere, blant annet LG, ZTE og Lenovo. Fra før har Microsoft et samarbeid med HTC, Huawei, Samsung og Nokia – hvorav sistnevnte som kjent er kjøpt opp av Microsoft.

For dyre

Selv om det nå finnes Windows-mobiler til rundt tusenlappen, er det Android-baserte telefoner som dominerer i klassen for de aller rimeligste mobilene. Googles Android-plattform har vært billigere for produsentene å lisensiere, og maskinvarekravene har ikke vært like strenge som på Microsoft-plattformen. Det har også vært enklere for produsentene å gjøre egne tilpasninger av Android.

Det vil altså Microsoft nå gjøre noe med.

Som et ledd i planene annonserte Microsoft også støtte for nye systembrikker, Qualcomm Snapdragon 200 og 400.

Ifølge IDC er Windows Phone det mobiloperativsystemet som vokser raskest, med en år-over-år-vekst på 91 prosent i 2013. Operativsystemet har nå en markedsandel på mer enn 10 prosent i enkelte Europeiske land, ifølge Kantar Worldpanel ComTech.

Les også: Dette kan være lanseringsdatoen for neste Windows

(Kilder: Microsoft, Reuters)

annonse