Til hovedinnhold

Huawei lanserte verdens tynneste 7-tommersbrett

...og et smartarmbånd du kan ringe med.

Espen Swang, Amobil.no

Huawei lanserte på søndag flere nye produkter, blant annet det de hevder er verdens tynneste 7-tommers nettbrett.

MediaPad X1 er 7,18 millimeter tynt, mot 7,5 millimeter for iPad Mini med Retina-skjerm, eller 8,4 millimeter for Nexus 7. Den 7 tommer store skjermen har en oppløsning på 1920 x 1200 punkter og samme punkttetthet som Nexus 7 – altså 323 bildepunkter per tomme. Nettbrettet benytter Huaweis egen systembrikke, som inneholder en firekjernersprosessor på 1,6 GHz.

Les også: Dette er verdens tynneste mobiltelefon »

I tillegg til X1 kom Huawei også med MediaPad M1, et 8-tommers nettbrett med skjermoppløsning på 1280 x 800 punkter. En litt spesiell ting med det produktet, er at batteriet i nettbrettet også kan gi fra seg strøm til andre enheter, slik at du kan bruke nettbrettet til å lade for eksempel mobiltelefonen din.

Begge nettbrettene kommer med Android 4.2 Jelly Bean.

Ny mobiltelefon med bedre frontkamera

Huawei har også lansert en ny 4G-mobiltelefon, Huawei Ascend G6. Telefonen benytter en 1,2 GHz firekjernersprosessor, antagelig fra MediaTek. Den har en 4,5-tommers skjerm med oppløsning på 960 x 540 punkter, et åtte megapiksel hovedkamera, samt et frontkamera med oppløsning på fem megapiksler.

Huawei Ascend G2.Foto: Huawei

Nettopp frontkameraet er noe Huawei fokuserer mye på med G6, siden mange telefoner kommer med frontkameraer med veldig dårlig oppløsning.

Smart-armbånd du kan ringe med

Det har lenge gått rykter om at Huawei skulle lansere en smartklokke. Og på søndagens pressekonferanse kom produktet mange har ventet på, om enn et kanskje litt annerledes produkt.

Det er nemlig ikke snakk om en smartklokke à la Samsung Gear 2, men i stedet et enklere smartarmbånd.

Huawei TalkBand B1.Foto: Huawei

Huawei TalkBand B1 er et armbånd med 1,4-tommers OLED-skjerm. I likhet med andre smartarmbånd/treningsarmbånd kan TalkBand B1 registrere hvor mange skritt du har tatt, hvor langt du har gått og hvor mange kalorier du har forbrent. Det mest spesielle med armbåndet er imidlertid at enheten med skjermen også er et trådløst Bluetooth-headset som kan tas ut og festes til øret når du skal snakke i telefonen.

Armbåndet overvåker ellers hvor godt du sover, og det kan vekke deg med vibrasjoner om morgenen – slik konkurrentene Fitbit eller Jawbone Up kan.

Få også med deg sniktitten på Sonys nye supermobil Xperia Z2 »

Se flere saker fra årets Mobile World Congress på samlesiden »

Her er noen bilder fra pressekonferansen:

annonse