Til hovedinnhold

SpaceEngine tar deg med ut i rommet

Bli med på intergalaktisk tur med denne simulatoren.

SpaceEngine

Ville det ikke vært fint å reise gjennom verdensrommet fra planet til planet, se underverker, supernovaer og oppleve fremmede verdener?

Det er usannsynlig at vi kommer til å oppleve noe slikt i vår tidsalder, men her er nest beste alternativ: En visuell simulator som lar deg gjennomføre intergalaktiske reiser på null komma niks.

Gratis i bruk

Fra en fremmed verden.Foto: SpaceEngine

SpaceEngine er navnet på det som blir beskrevet som «gratis romsimulasjonsprogramvare». Programmet er altså gratis og ifølge demonstrasjonsvideoen nedenfor ser det fantastisk ut der man surfer sømløst gjennom rommet.

Simulatoren er en kombinasjon av nøyaktig astronomisk data og såkalt prosedyregenerert informasjon. Du får med andre ord tilgang til alt fra en realistisk modell av Jordas atmosfære til utforskning av fremmede galakser vi ennå bare kan drømme om.

Mange funksjoner

SpaceEngine skal inneholde hvert eneste verdensromspesifikke objekt og fenomen som er kjent for moderne astronomi, og programmet vil også la deg styre tiden for å kunne observere rotasjonen til planeter og banen deres.

I tillegg kan du nyte 3D-landskap, importere dine egne add-ons og styre romskip! I fri modus kan du også surfe gjennom verdensrommet som en gud, mens romskip- og flymodus simulerer effekter forbundet med slike fartøy. Romvesener er det imidlertid mangel på.

SpaceEngine krever en datamaskin som kjører på minimum 2 GHz-prosessor, 2 GB-minne, 512 MB-skjermkort og Windows XP.

Sjekk ut den gratis verdensromsimulatoren og last ned programvaren på SpaceEngine.org.

Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: Digital Trends)

Se demonstrasjonen av SpaceEngine i videoen nedenfor:

annonse