Til hovedinnhold

Ny Firefox er sikrere enn før

Den populære nettleseren har fått en sommeroppdatering.

Istockphoto 17393661 / Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Mozilla, selskapet bak nettleseren Firefox, spytter ut oppdateringer i et høyt tempo. Det er bare seks uker siden forrige versjon av den populære nettleseren ble sluppet på markedet, og nå har nok en oppdatering kommet – versjon 14.

Da Firefox 12 ble lansert mot slutten av april, innførte selskapet automatiske oppdateringer. Den nye versjonen er etter all sannsynlighet allerede på maskinen din, med andre ord. Du kan alternativt laste den ned her.

Sikkert Google-søk

største nyheten i denne versjonen er at Google-søkeboksen øverst i høyre hjørne tar i bruk HTTPS. HTTPS gjør at alt du skriver i søkefeltet, blir kryptert på veien over til Googles servere og tilbake. På den måten unngår du at noen kan «tyvlytte» etter hva du søker på.

Samtidig vil alt du da tar for deg på søkemotorens nettsider være kryptert. HTTPS er generelt sett et godt sikringstiltak på nettet, og blir i større og større grad brukt av alle som støtter det.

Firefox har også endret på måten de sjekker om en nettside er skadelig eller ikke, for å advare deg om det er fare på ferde.

Fullskjerm på Mac

I tillegg har adresselinjen nå fått automatisk fullføring av nettadresser. Har du besøkt et nettsted før, foreslår Firefox hele adressen etter et par trykk – akkurat slik Google Chrome gjør.

Mac-brukere får også et par spesifikke godbiter. I OS X Lion er det nå støtte for å blåse opp nettleseren over hele skjermen. I tillegg er det fikset et par feil i forbindelse med bruk av flere skjermer.

(Kilde: Mozilla )

annonse