Til hovedinnhold
NyhetDenne skjorta må du bare ha

Denne skjorta holder deg kald og luktfri

Tar i bruk romfartsteknologi for å oppnå sitt mål.

Ministry of Supply

Varme dager utendørs og på kontoret går aldri bra sammen med jobbdressen. Resultatet blir overopphetede menn og kvinner med tydelige svettemerker under armene, og det går litt imot hensikten med å se bra ut i skjorte og dress.

Nå har en gruppe forskere fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) utviklet ei høyteknologisk skjorte som skal plassere de fleste skjorteproblemene i fortiden. Ved hjelp av romfartsteknologi (!) vil de blant annet regulere kroppstemperaturen din, slik at du ikke behøver å svette på hete dager igjen.

Regulerer temperaturen

Skjorta, som har fått det passende navnet «Apollo» etter det berømte romfartsprogrammet til NASA, benytter seg av såkalt stoff med faseendringsegenskaper. Denne teknologien, som først ble utviklet for astronauter, fjerner svette og absorberer varme når du på varme steder. Deretter slipper den ut igjen varmen når du er på kjøligere områder, slik at du også skal slippe å fryse etter brå temperaturoverganger.

Temperaturen i skjorta endrer seg bare et par grader, men gjengen bak hevder at dette holder for å skape en markant effekt og gjøre det betydelig mer komfortabelt for deg.

Apollo-skjorta har også et par andre nyttige triks i ermet. Den har antiluktegenskaper og består dessuten av et stoff som ikke skal krølle seg og bli stygt like lett som med vanlige skjorter.

Sju ganger så mye

Forskerne, som har startet et selskap de kaller Ministry of Supply, har allerede klart å samle inn nesten sju ganger så mye de ba om på folkefinansieringsstedet Kickstarter.

Skjorta vil koste rundt 129 dollar når den dukker opp på markedet i USA, og det tilsvarer i underkant av 800 kroner.

Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: Kickstarter)

Sjekk ut Kickstarter-videoen til prosjektet på Vimeo:

annonse