Til hovedinnhold

Hva om Jupiter erstattet Månen?

...og hvordan ville det se ut dersom Jorden fikk ringer som Saturn?

Skjermdump, YouTube

Har du noen gang tenkt at det er urettferdig Jorden ikke har like fine ringer rundt seg som planeten Saturn? Nei, det har ikke vi heller.

Derimot har YouTube-brukeren Roy Prol grublet så mye på dette at han har laget en animasjon som viser hvordan himmelen ville sett ut dersom vår hjemplanet hadde ringer.

I tillegg til utsikt fra verdensrommet, viser han oss hvordan landskapsbilder fra kjente landemerker som Eiffeltårnet i Paris og Kristus-statuen i Rio de Janeiro ville blitt.

Likte du filmen? Da vil du kanskje se den neste snutten også.

Tenk deg at vi byttet ut Månen med andre planeter fra solsystemet vårt. Hvordan ville kjempen Jupiter ha tatt seg ut på nattehimmelen? Svaret får du i denne animasjonen fra YouTube-brukeren 3kingAmazing.

Mens vi fortsatt har øynene vendt oppover, tar vi med oss en mer realistisk framtidsutsikt. Disse bildene fra NASA viser hvordan nattehimmelen vil se ut de neste sju milliarder årene, komprimert ned til en 19 sekunders video. Følg godt med på 3,5 milliarder år, for da kolliderer vi med Andromeda-galaksen.

Til slutt går vi inn for landing på "Vårherres klinkekule". I denne videoen, lastet opp av SpaceRip, kan du se hvordan verdenskartet endrer seg fra for 600 millioner år siden, til om 100 millioner år.

Bli vår fan på Facebook!

Er du opptatt av verdensrommet? Da vil kanskje disse sakene interessere deg:

Nå skal vi bosette oss på Mars
Nå kan du kjøpe billett til Månen
Her lander USAs hemmelige romskip

Kilde: PetaPixel

annonse