Til hovedinnhold

Sharp lanserer en massiv 90-tommer

Kampen om de store TV-ene tar ingen ende.

Sharp, All Rights Reserved

I slutten av mai testet vi en 80 tommer stor TV fra Sharp og syntes den var riktig så gedigen og kjekk. Nå må 80-tommeren finne seg i å bli plassert ned i småsøskenflokken sammen med 60- og 70-tommerne – for her kommer storebror!

Møt LC-90LE745U: En 90 tommer stor LED-LCD-TV med en oppløsning på Full HD 1080p, som Sharp hevder er «planetens største fjernsyn». Den kolossale TV-en har en oppdateringsfrekvens på 100 Hz, såvel som Sharps AquoMotion 240-teknologi som skal hjelpe mot slørete bilder i fartsfylte actionfilmer eller sportsarrangementer.

Hils på teknikeren

Som omtrent alle andre nye TV-er for tiden, har 90-tommeren muligheten for å vise stereoskopisk 3D og kommer utstyrt med Smart TV-egenskaper. 3D-teknologien er av typen aktiv lukker, og apparatet blir derfor levert med to par aktive 3D-briller.

Sharps SmartCentral-grensesnitt.

En annen fiffig egenskap er tjenesten Aquos Advantage Live. Her kan en Sharp-tekniker fjernkoble seg til TV-en over Internett og kalibrere fargenivåene for deg.

For å koble deg på nett og nyte godt av Smart TV-tjenestene og Sharps eget SmartCentral-brukergrensesnitt, kan du benytte deg av det innebygde trådløse nettet.

Da får du blant annet tilgang til YouTube, Facebook, Twitter og den trolig norgesaktuelle tjenesten Netflix. Kjøper du et kamera i tillegg, får du også Skype-muligheter.

Energieffektiv kjempe

Et potensielt problem med denne TV-en er den massive størrelsen og vekta, og det kommer ikke til å bli enkelt å sette den opp i hjemmet. Den veier 64 kilogram og er 12,7 centimeter dyp – og de som har lyst til å feste den på veggen må vurdere det nøye.

Den 90 tommer store skjermflaten nesten tredobler synsfeltet sammenliknet med en 55 tommer stor TV, men til tross for dette er LC-90LE745U overraskende energieffektiv. Ifølge Sharp bruker LED-LCD-modellen nemlig mindre strøm enn to 75-watts lyspærer.

Pris og tilgjengelighet

LC-90LE745U koster så mye som størrelsen og vekta skulle tilsi. 11 000 amerikanske dollar må du punge ut, og det blir nærmere 66 000 norske kroner. Med en dæsj merverdiavgift, kommer prisen raskt opp i 82 000 kroner.

TV-en blir tilgjengelig i USA umiddelbart, mens den ennå ikke er tilgjengelig i Norge. Sharp har både 60-, 70- og 80-tommeren her til lands, så det er ikke usannsynlig at også storebror dukker opp etter hvert.

Obs: LC-90LE745U er det amerikanske modellnavnet. Hvis TV-en eventuelt kommer til Norge, vil den sannsynligvis få et annet, men svært likt navn (antakelig LC-90LE745S).

(Kilder: Engadget / Pressemelding, Sharp)

Se flere bilder av den 90 tommer store TV-en i galleriet nedenfor:

annonse