Til hovedinnhold
TestSharp LC-46LE831

Dette er Sharps nye toppmodell

Den TV-en her er en ulv i fåreklær.

Er du på jakt etter en LCD-TV med knallgod bildekvalitet, og ikke er alt for opptatt av interaktive løsninger, er LC-46LE831 en skjerm du burde ta nærmere i skue. Her får du nemlig en meget god skjerm til under 12 000 kroner.

Det er bildekvaliteten som er TV-ens store styrke, spesielt farge og bevegelse. Med denne toppmodellen får du et panel som Sharp kaller Quattron, hvor antall fargepiksler er økt fra tre til fire. Vanligvis viser flatskjermen din fargene rød, blå og grønn. Sharp LE831 har i tillegg gul, og resultatet blir meget gode farger i et bredt spekter med god metning. Bevegelsene i bildet er det heller ikke mye å utsette på. Selv under de raskeste panoreringene i bildet holder Sharp-TVen mål.

Videre har LE831 et meget bra sortnivå, selv om den må se seg slått av Samsungs nye designperle, UE55D8005. 46-tommeren fra Sharp som vi nå har testet, leverer godt med detaljer, selv i mørke filmscener.

Bra på 3D

I år har 3D blitt vanligere på flere modeller, og kvaliteten er generelt forbedret. Sharp-TVen leverer også meget god kvalitet når du ser film i tre dimensjoner. Blant annet er crosstalk-problemer, fenomenet som gjør at du opplever bildet som dobbelt, omtrent blitt en saga blått.

Skjermen er imidlertid ikke fullt så god når vi setter på lavoppløst bildekvalitet (SD). Da blir detaljskarpheten ikke i nærheten like god som på vår referanse-TV, Philips 46PFL9705 med samme instilling. Når vi derimot gir skjermen høyoppløste signaler å jobbe med (HD), blir resultatet bedre.

Sharp LE831 har flere interaktive muligheter med det selskapet kaller AQUOS NET+, som er utviklet i samarbeid med blant annet Philips. Trykker du deg inn på tjenesten finner du flere apper, samt en egen nettleser. Nettleseren er helt greit i bruk, men blir på lik linje med appene litt for treg til at den kommer til å avløse laptopen.

Menyene er litt spesielle på LE831, som på lik linje med Sonys menyer vises på høyre side av skjermen. Hovedvalgene ligger riktignok oppe på skjermen, men alle undervalg kommer opp og navigeres i på høyre side av bildet. Etter litt tilvenning går det imidlertid helt greit å jobbe seg rundt i menyene.

Designen til Sharp-TVen er ikke veldig spennende. De tynne rammene gjør at skjermen virker kompakt, og den blanke delen av nedre ramme hjelper til med å høyne totalinntrykket.

Alt i alt får du mye for pengene om du kjøper deg en Sharp LC-46LE831. For 12 000 kroner får du en 46-tommers LED-TV med en helt ny type panel med fire grunnfarger i pikslene. Dette gir meget god bildekvalitet. Er du ute etter mange ekstra finesser, som høyst brukbar nettleser og kule apper, er ikke LE831 førstevalget ditt.

Finn beste pris på Sharp LC-46LE831 her

Alternativer

Er du ute etter en 3D-skjerm med LCD-teknologi, men vil slippe billig unna når du skal kjøpe inn 3D-briller? Sjekk ut LGs nye passive 3D-skjerm, 42LW550W. Her får du en LED-TV med god bildekvalitet og skal du se 3D sammen med kompiser, er det bare å ta med 3D-brillene du kjøpte sist du så film på kino i tre dimensjoner.

Ønsker du deg heller en god plasmaskjerm som i tillegg har støtte for 3D, bør du ta en nærmere titt på Panasonic TX-P50GT30. Her får du en 50 tommer stor skjerm med meget god bildekvalitet til 2000 kroner mer enn Sharp-en.

Les hele testen av Sharp LC-46LE831 på Hardware.no

annonse