Til hovedinnhold
NyhetGoogle TV skal la deg strømme filmer fra mobilen til TV-en

Google TV kan bli som Apples AirPlay

Kommende boks streamer filmer fra Android-baserte smarttelefoner og nettbrett til TV-en.

Samsung, Istockphoto

Google TV sliter med å bli akseptert verden over, men en ny bølge med set-top-bokser kan oppmuntre Android-brukere til å investere i Googles TV-teknologi.

Google TV er navnet på Googles egen Smart TV-plattform, og gjør at du skal kunne få en mer interaktiv opplevelse når du ser på TV. Du skal for eksempel kunne velge hva du vil se, når du vil se det, chatte med venner og holde deg oppdatert på Facebook ved siden av tradisjonelle fjernsynsfunksjoner.

Selskapet Honeywld Technology utvikler nå en Google TV-basert set-top-boks som vil la deg streame filmer og TV-programmer fra en Android-telefon eller -nettbrett til TV-en. Dette vil være ganske likt Apples AirPlay-teknologi, som gjør det mulig med trådløs overføring av video, musikk og bilder mellom ulike Apple-dingser.

ARM og iskrem

Brukere må installere en tredjepartsapp for å få dette systemet til å fungere. Honeywld har foreløpig ikke kunngjort om det også blir mulig å synkronisere musikk via boksen, men det vil den sannsynligvis være i stand til.

Boksen kjører på Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), bruker tokjernersprosessoren ARM Cortex-A9 fra Marvell og har 1 GB RAM. I tillegg er det 4 GB med flashlagring og innganger for microSD og HDMI. Du har valget mellom å koble boksen til Internett via kabel eller trådløst nettverk.

Ved siden av videostreaming fra Android-enheten din, får du også tilgang til Google-tjenester som YouTube og Picasa, i tillegg til en nettleser og mediespiller.

Honeywld regner med at prisen kommer på mellom 95 og 120 dollar, eller 580 og 730 kroner. Boksen er selvsagt ventet i USA først, og hvis den kommer hit vil den bli dyrere på grunn av merverdiavgiften.

Tilbakeslag i fjor

Om Honeywld-boksen vil bidra til å øke markedsandelene til Google TV, gjenstår å se. Google fikk et tilbakeslag i fjor da Logitech trakk støtten, men siden har flere andre kommet til, deriblant LG og Samsung.

Nye bokser med rimelige ARM-prosessorer fremfor brikker fra Intel kan hjelpe Google på veien, men de må sannsynligvis finne en ny partner som kan være med og distribuere slike produkter i Nord-Amerika og resten av verden.

Mot AirPlay?

Den nye TV-boksen kan i tillegg være et steg på riktig vei mot en løsning tilsvarende Apples AirPlay-teknologi, men i motsetning til sistnevnte hvor alt allerede er integrert ved kjøp, må man altså installere en ekstra applikasjon.

I dag er det mulig å bruke DLNA-teknologi for å få diverse dingser til å snakke sammen, men tidligere har ikke dette fungert like optimalt som AirPlay.

Apples ulike enheter som smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner og TV-bokser er alle skreddersydd for hverandre, mens liknende systemer hos konkurrenter ikke er like sømløse. Dette kommer blant annet av at det er flere selskaper inne i bildet, for eksempel en LG-TV, Samsung-telefon og en set-top-boks fra en tredje aktør.

Økt samkoordinering mellom ulike enheter vil gjøre opplevelsen enklere for brukerne, og det gjenstår å se om de ørten forskjellige Smart TV-plattformene fra selskaper som Sharp, Sony, LG, Samsung, Philips og så videre også vil begynne å samkjøre teknologi og brukergrensesnitt på tvers, slik at det blir enklere å bruke apparater fra forskjellige leverandører sammen.

Det er ikke opplyst hvilken protokoll eller teknologi Honeywld bruker til selve overføringen på boksen sin, men andre produkter fra selskapet tar i bruk DLNA.

(Kilde: IDG News Service)

annonse