Til hovedinnhold
TestPhilips 46PFL5007T

En god TV som ikke alltid samarbeider

Treffer LED-TV-en fra Philips blink?

Roy Arne Christiansen, Hardware.no

[Hardware.no]: I prisklassen under ti tusen kroner har du i dag et ganske stort utvalg av forskjellige TV-modeller. Omtrent i midten av Philips sortiment finner du TV-en Philips 46PFL5007T, som vi nå har testet.

Designen til Philips følger formene vi kjenner fra før. Du har de avrundede hjørnene på TV-en som gir den en «mykere» design enn mange av konkurrentene. Formen til TV-en finner du også igjen på foten som leveres med TV-en.

Ser solid ut

På fronten av TV-en har du også en heldekkende list i børstet aluminium. Med bruk av andre materialer enn kun plast, får et inntrykk av at dette er en TV som er av litt bedre kvalitet. Mange av konkurrentene bruker ofte kun plast på sine TV-er i denne prisklassen.

Fjernkontrollen gir deg ikke det samme inntrykket. En fjernkontroll i plast, og knapper med dårlig respons får den til å virke veldig billig.

En god «surfe-TV»

Nettløsningen til TV-en er ikke den største og bredeste, men at du kan koble til mus og tastatur via USB-inngangene til den, gjør at dette er en av de beste «surfe-TV-ene» i denne prisklassen.

Flotte farger

Etter å ha satt TV-en i filmmodus er dette en av de beste TV-ene vi har sett når det kommer til fargene. Gråskalaen er også temmelig god, men den har et lite blåstikk nede ved den nederste delen av gråskalaen som ikke lot seg justere.

Skarpheten er også god på denne TV-en. Dette så vi spesielt på høyoppløst materiale som Blu-ray.

Sliter under mørke scener

Under testing med mørke scener viste det seg at TV-en begynte med et eget liv. Innstillinger i menyen for dynamisk kontrast og dynamisk bakgrunnsbelysning viste seg å ikke kunne slås av. Dermed kunne vi på filmer med mange mørke scener oppleve at TV-en plutselig fjernet halvparten av detaljene eller gikk fra å ha et bra sortnivå til et grått sortnivå.

Vi vet ikke om dette var en feil på vår testmodell, eller om det faktisk er slik at TV-ens innstillinger i menyen ikke virker som de skal. Så her bør du sjekke ut demomodeller av denne TV-en i en butikk før du eventuelt handler.

På raske panoreringer opplevde vi også en del problemer med bildet. Bildet ble slørete og diffust, akkurat som vi ser når funksjoner som «HD Natural Motion» er på hele tiden.

For dårlig innsynsvinkel

Innsynsvinkelen ble betraktelig dårligere ved 30-40 grader og utover. Fargene ble vesentlig blassere og sortnivået ble dårligere. Så har du en stor stue hvor du blir sittende langt ut til siden er ikke dette en TV vi vil anbefale.

Kan anbefales

Alt i alt er Philips 46PFL5007T en TV som leverer en godt bilde til en rimeligere pris. Designet skiller seg litt ut fra mengden, og bruk av andre materialer enn bare plast gir deg et bedre kvalitetsinntrykk. Feilene vi opplevde med de dynamiske funksjonene i menyen og at den til tider levde sitt eget liv gjør at vi ikke kan anbefale denne TV-en.

Viser det seg at vi var uheldig med at vi hadde en defekt modell til testing, så er dette en TV som du absolutt bør vurdere i denne prisklassen.

+ Bra bildekvalitet rett fra fabrikken
+ Design som skiller seg ut fra mengden
+ God skarphet og detaljgjengivelse


- Dårlig på hurtige bevegelser
- Innstillinger som ikke kan slås av
- Billig og dårlig fjernkontroll

Vil du vite mer?
Les hele testen av Philips 46PFL5007T på Hardware.no »

Finn beste pris på Philips 46PFL5007T i Prisguide.

Alternativer

I prisklassen under ti tusen er Panasonics 47-tommer Viera TX-L47ET5Y en TV du bør ta en titt på. Denne modellen har vi testet 42-tommeren av, og du kan lese litt mer om denne testen her: Vi tester Panasonics nye LED-TV.

En annen modell som kan være verd en titt, er Samsungs UE46ES6535. Denne modellen har vi ikke fått testet enda, men om den har kvaliteter som bygger på forgjengeren, så tror vi dette kan være mye TV for pengene.

annonse