Til hovedinnhold

Vi vil ha filmer i HD

80 prosent av Get-kundene velger film i høy oppløsning, selv om det er dyrere.

Disney, All Rights Reserved

Så mange som 80 prosent av kundene velger å kjøpe streamingfilmer i HD, selv om det er dyrere enn vanlig kvalitet. Dette kommer frem i selskapet Gets salgsstatistikk over «klikkefilmer», også kalt video on demand (VOD) eller streaming.

Streamingtjenester blir mer og mer utbredt i en tid hvor forbrukere for lengst har blitt vant til å se og høre det de vil, når de vil det. Mens tjenester som Spotify og WiMP har tatt det musikkelskende Norge med storm, og YouTube har gjort folk vant til å se video når de selv ønsker det, har tilsvarende lovlige filmtjenester vært litt mer begrenset.

I Norge har vi likevel fått økt tilgang til flere aktører på filmfronten de siste årene, deriblant Headweb, Comoyo, ViaPlay, film2home, Canal Digital GO, Voddler og Gets satsning. Utvalget er foreløpig skralt, men kvalitet spiller også en viktig rolle:

– Vi ser at hele 80 prosent av våre kunder velger å betale ekstra for å få filmen i HD, sier informasjonsdirektør i Get, Øyvind Husby, i en pressemelding.

Ikke bare for effektfilmer

Øyvind Husby.Foto: Get, All Rights Reserved

Get har tilbudt filmer i HD i flere år, og nå viser salget fra fjoråret at ønsket om å betale for bedre kvalitet er stor blant kundene. Selv om HD-filmer koster ti kroner mer enn filmer i vanlig kvalitet, velger fremdeles et stort flertall å gå for førstnevnte.

Den mest populære HD-filmen hos Get i 2011 var Pirates of the Caribbean: On stranger Tides, hvor 98 prosent av seerne valgte å leie HD-utgaven. Den norske dramakomedien Sykt lykkelig hadde 90 prosent HD-kjøp, mens den mest solgte filmen i 2011 var Hodejegerne. Her valgte 87 prosent å gå for HD.

– Tallene viser tydelig at HD er høyt verdsatt, og at det er i ferd med å bli den nye filmstandarden kundene ønsker å se alle filmer i, sier Husby og fortsetter:

– Inntrykket vårt har tidligere vært at det er mest interessant med HD på de store, dyre produksjonene med spektakulære spesialeffekter, som Pirates. Sykt lykkelig beviser at HD-ønsket ikke er så sjangeravhengig lenger, men har blitt en ny kvalitetsstandard kundene ønsker på alt de ser.

Lunkne til 3D

Get har i tillegg begynt å tilby filmer i stereoskopisk 3D, men her er interessen fremdeles lunken:

– Foreløpig er salg av 3D filmer begrenset på grunn av liten tilgang på innhold, samt begrenset utbredelse av 3DTV-er i norske hjem, forklarer Husby.

– Vi forventer imidlertid at 3D-interessen vil øke når stadig mer innhold blir tilgjengelig. Nordmenn er svært langt fremme i å ta i bruk ny teknologi, og Get vil være tidlig ute for å støtte opp om de nye trendene og teknologiene i markedet.

(Kilde: Get)

annonse