Til hovedinnhold

Kan vise to 3D-videoer samtidig

Dette er helt genialt i praksis.

Niklas Plikk, hardware.no

Hardware/Las Vegas: På et av de større områdene inne på CES-messen i Las Vegas har Samsung satt produktene sine opp til utstilling. Hundrevis av TV-er, mobiler, nettbrett og andre dingser dekker hver eneste vegg, og på gulvet flokker journalister, utstillere og andre interesserte seg rundt de nyeste produktene fra den koreanske teknologigiganten.

Etter litt ventetid fikk vi klemt oss igjennom hordene av mennesker og tatt en titt på Samsungs nye OLED-TV. Dette er en lekker skjerm på 55 tommer, med en tykkelse som kan hamle opp med de fleste mobiltelefoner på markedet.

Utrolig bildekvalitet

Samsung viste frem flere OLED-TV-er uten 3D-funksjonaliteten skrudd på. .Foto: Niklas Plikk, hardware.no

Så fort vi steller oss foran oss TV-en er det vanskelig å ikke være enige med Samsungs egne reklame. Dette er framtidens teknologi. Det er slik en TV bør se ut, og et slikt bilde vi kan glede oss til når det endelig kommer på markedet.

BIldene på skjermen sklir silkemykt, og det er kanskje ikke så rart. OLED-teknologien klarer nemlig å klemme ut hele 240 bilder i sekundet, dobbelt av det aktive 3D-skjermer klarer i dag.

Dobbel 3D i full HD

Uten briller på ser bilde veldig rotete. Kanskje ikke så rart, med tanke på at fire ulike bilder vises samtidlig.Foto: Niklas Plikk, hardware.no
Brillene er kanskje ikke så lekre å se på, men ganske behagelige å ha på.Foto: Niklas Plikk, hardware.no
Ettersom de er aktive 3D-briller må de lades før bruk.Foto: Niklas Plikk, hardware.no
På høyre bøyle, akkurat over øret, kan du justere lydvnivået.Foto: Niklas Plikk, hardware.no

Samsung har benyttet seg av den utrolige bildeoppdateringen til å implementere en virkelig genial funksjon, i OLED-skjermen de håper å lansere i løpet av året. De kaller det for Dual View, og ble opprinnelig vist frem i det små allerede i fjor. Nå har de oppgradert funksjonen til å la to personer sitte med hvert sitt brillesett og se på hver sin tredimensjonelle 1080p-video med tilhørende lyd.

Det vil si at TV-en sender ut 120 bilder til hver person, 60 til hvert øye. Ut fra TV-en går det altså konstant fire forskjellige bilder, som oppfattes helt forskjellige basert på hvilket brillepar du har.

– Det er nok bare et tidsspørsmål før vi får til å kunne vise fire forskjellige videostrømmer i 1080p, slik at hele familien kan se på hvert sitt program i full HD på samme TV, spådde en Samsungrepresentant som viste frem TV-en.

Behagelig hodesett

Vi prøvde hodesettet de hadde liggende. Det var lettere enn forventet, og var ikke sjenerende i bruk i det hele tatt. Ørepluggene satt greit, og skjermet godt for utvendig lyd. Lydnivået på videoene vi så på kunne vi justere på høyre bøyle, mens vi byttet videostrøm med en enkel knapp på venstresiden av brillene.

Bildet endret seg umiddelbart, og vi trykket flere ganger frem og tilbake mellom de to forskjellige videoene. Det var virkelig fantastisk å kunne se to helt komplett forskjellige bilder, uten noen form for dobbeltvisning, forsinkelse eller uklarheter. Bare strålende vakker full HD i 3D, på en av verdens beste TV-skjermer.

Samsung har fortsatt ikke våget å si noe om når OLED-TV-en deres vil komme på markedet, annet enn at de håper den kommer i løpet av året. Prisen vil de heller ikke si noe om. Til sammenligning vil LGs OLED-TV komme på det norske markedet i løpet av det første halvåret i 2013, og vil koste 89 999 kroner.

Vi er på Facebook!
annonse