Tek.no

Test Canon PowerShot G7 X Mark II

Der var det mer krutt i canonen ja

G7 X Mark II et av de beste kjøpene du kan gjøre i entusiastmarkedet.

Kristoffer Møllevik
6 Juni 2016 06:00

Canon G7 Mark II

Den forrige utgaven av G7 X kom ut på høsten 2014, og markerte i grunn Canons inntog på entusiastkompakt–markedet. Og selv om det for så vidt var et godt kamera, ble konkurransen med Sonys svært populære RX100–serie for hard – i alle fall etter vår mening.

Det kan du lese mer om i testen av G7 X her »

Men etter G7 X viste Canon at de mener alvor ved å utvide stallen med den lommevennlige G9 X, og den noe større G5 X, som har en finfin elektronisk søker. Og nå får altså førstemann i rekka sin Mark II, og vi har blitt lovet flere finfine forbedringer. Viktigst av alt er en forbedret skuddtakt i RAW-format, noe som til nå har vært akilleshelen til Canons G-X-kameraer.

Spesifikasjoner

Canon G7 X Mark II. Flere bilder av kameraet under tabellen.
Kristoffer Møllevik

Hovedattraksjonen ved G7 X II er som før den forholdsvis store bildebrikken samt den lyssterke zoom–optikken – akkurat som på G7 X og G5 X. Men med Canons nyeste prosessor, DIGIC 7, skal ytelsen være betraktelig bedre, og vi skal for eksempel komme opp i en skuddakt på 8 bilder i sekundet i RAW-format. Dette er en sårt tiltrengt forbedring, da de andre kameraene i serien har hatt en ganske elendig skuddtakt i RAW-format.

Akkurat det problemet kan du lese mer om i testen av G5 X »

En femakses innebygget bildestabilisator er også fint og ha, og til tross for en ny og sterkere prosessor er batteritiden forbedret, fra 210 bilder etter CIPA-standarden til 265. Det er en klar forbedring, men fortsatt et stykke bak konkurrenter som Sony RX100 IV og Panasonic Lumix LX100. Lading via USB hjelper likevel på, slik at det blir enkelt å lade kameraet underveis via en ekstra batteribank, så det burde være mulig å få en dags passelig aktiv bruk ut av ett batteri.

Du finner mer teknisk info i tabellen under, men hvis du hopper til neste side skal vi se litt nærmere på hvordan kameraet er i bruk »

* Laveste tilgjengelige pris i skrivende stund, hentet fra pristjenesten Prisguide.no.

Kristoffer Møllevik

Den nye utgaven av G7 X har fått et uthevet kameragrep som vi liker veldig godt, i tillegg til en bryter som gjør at vi kan velge om kontrollringen rundt objektivet skal være trinnløs eller ikke. Mer om det på neste side.

Kristoffer Møllevik

Kameraet er utstyrt for en moderne fotografs delingsbehov, og har både NFC samt en egen Wi-Fi-knapp på siden for rask tilkobling. Veldig kjekt hvis du vil dele bilder omtrent rett etter at du har tatt dem.

.
Kristoffer Møllevik

Skjermen kan vris 180 grader opp og frem i «selfie»-posisjon og omtrent 45 grader ned, men ikke til siden slik som skjermen til storebror G5 X. Dette gjør det litt mer utfordrende å ta bilder på høykant i sterkt sollys.

Kristoffer Møllevik

Kontrolloppsettet har de viktigste funksjonene, og suppleres med rask betjening via berøringsskjermen. Funksjonen til kontrollringen rundt kameraet kan endres fortløpende via en egen knapp, men hvis du ikke trenger dette kan den knappen få en annen funksjon. (Note to self: Ikke ha på rød T-skjorte når du tar bilder av skjermer i solen.)

Kristoffer Møllevik

Oppsettet på toppen er ganske standard, men i motsetning til den litt mer lommevennlige Canon G9 X og Sonys populære RX100 IV, er G7 X II utstyrt med en egen kontrollring for eksponeringskompensasjon. Det liker vi veldig godt.

Canon PowerShot G7 X Mark II
8
Meget bra
Anbefalt

Canon PowerShot G7 X Mark II

sitat"G7 X Mark II er et av de beste kjøpene i denne delen av markedet."
 • Krysse av
  Valgfritt trinnvist eller trinnløst kontrollhjul rundt objektivet
 • Krysse av
  Delvis fleksibel berøringsskjerm
 • Krysse av
  God bildekvalitet, forholdsvis stor bildebrikke og lyssterk optikk
 • Krysse av
  Bra skuddtakt, også i RAW-format
 • Krysse av
  Grei pris i forhold til den sterkeste konkurrenten RX100 IV
 • Krysse av
  Kan lade via USB
 • Bytt
  Vi savner flere tilpassningsmuligheter
 • Bytt
  Manuell fokus er fortsatt vanskeligere enn det bør være
 • Bytt
  Ingen elektronisk søker
 • Bytt
  Bare delvis fleksibel skjerm
 • Bytt
  Ikke værtett
 • Bytt
  Ikke støtte for 4K eller sakte film

Les også