Samletest

Vi kårer den beste uværsmobilen

Se hvilke mobiltelefoner som tåler å brukes i regnet.

Det er ikke bare mennesker som gjerne trives dårlig når det er kaldt og vått og høststormene setter inn. En regnskur kan ta knekken på mobiltelefonen din, hvis du ikke beskytter den. Og prøver du å beskytte den ved å legge den i innerlommen i jakken, risikerer du at telefonen likevel blir ødelagt av kondens.

Les også: – Verkstedene svindler deg med fuktskade

Men på samme måte som det faktisk finnes mennesker som trives i regnvær, finnes det også mobiltelefoner som er både vann- og støvtette. Stadig flere produsenter har etter hvert har fått øynene opp for hvor nyttig det kan være med vanntette mobiltelefoner, men likevel er det ikke så veldig mange å velge blant. Markedet domineres for øyeblikket av Sony, som nå har et ganske bredt spekter at vanntette mobiler. Selskapet leverer også et vanntett nettbrett, Sony Xperia Tablet Z.

Men også produsenter som Samsung har kommet med flere vanntette modeller, og tidligere har Motorola hatt vannavstøtende telefoner på det norske markedet. Motorola-telefonene har imidlertid forsvunnet helt i Norge.

Husk å skalke lukene!

Husk at mange av de vanntette telefonene har vanntette luker, og passer du ikke på at disse er skikkelig igjen, risikerer du at vann trenger inn i telefonen uansett hvor vanntett telefonen måtte være på papiret. Da er det ikke sikkert du får reparert telefonen på garantien.

Her kan du lese om dine rettigheter hvis telefonen går i stykker »

Under får du en oversikt over de beste vanntette mobiltelefonene akkurat nå.

Er du ute etter et billigalternativ, kan det være verdt å ta en kikk på Samsung Galaxy Xcover 2 som nå koster under 2 000 kroner. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har testet denne, og at det dreier seg om en forholdsvis beskjedent utstyrt Android-mobil med 1 GHz tokjerneprosessor.

Vil du vite prisene på telefonene? Hos Prisguide.no finner du beste pris »

Her er listen:

5. plass: Cat B15

Selv om Cat B15 kommer på en sisteplass blant telefonene vi har plukket ut til denne listen, betyr det ikke at det er en dårlig telefon. Den har riktignok mye dårligere spesifikasjoner enn de andre på listen, og er du ute etter en skikkelig rask mobiltelefon bør du velge noe annet.

Cat B15 er imidlertid den eneste telefonen i vår oversikt som også er bygget for å tåle virkelig hardhendt behandling. Den robuste telefonen er bygget i metall og plast, og skal tåle fall fra 1,8 meter ned mot en betongflate. I forhold til andre slike «ruggedized» telefoner, har Cat B15 forholdsvis gode tekniske spesifikasjoner.

Pris ca. 2 800 kroner. Finn beste pris i Prisguide

Les hele testen av Cat B15 »

4. plass: Sony Xperia ZR

Synes du mange av de vanntette toppmodellene har for stor skjerm, kan Xperia ZR være et veldig godt valg. Denne telefonen deler nemlig mye av innmaten med Sony Xperia Z, men i stedet for en 5-tommers skjerm har ZR en skjerm på 4,55 tommer. Den har også noe mindre lagringsplass, men koster til gjengjeld noen hundrelapper mindre.

Telefonen er vanntett ned til 1,5 meter, og den har et bra og lysfølsomt kamera som også kan brukes til å filme under vann med – i opptil 1080p Full HD.

Synes du Samsung Galaxy S4 Active og Sony Xperia Z blir for store, og Xperia Z1 for dyr, da bør du velge Sony Xperia ZR.

Pris ca. 4 000 kroner. Finn beste pris i Prisguide

Les hele testen av Sony Xperia ZR »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

3. plass: Sony Xperia Z

Denne 5-tommeren fra Sony var etter vår mening den beste mobiltelefonen på markedet da vi testet den i februar i år, og selv om den i ettertid har blitt forbikjørt snakker vi fortsatt om en vanntett mobiltelefon som imponerer på de fleste områder.

Xperia Z er en rask og velutstyrt mobiltelefon med en flott skjerm, lekker design og god programvare. Telefonen fungerer godt enten du skal bruke den til spill, film, musikk og annen underholdning, eller til jobbformål.

Pris ca. 4 000 kroner. Finn beste pris i Prisguide

Les hele testen av Sony Xperia Z »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

2. plass: Samsung Galaxy S4 Active

Da vi testet Samsung Galaxy S4 Active i juli, skrev vi at dette var den råeste mobiltelefonen som tåler norsk klima. Det var imidlertid før Sony lanserte Xperia Z1. Men Samsung Galaxy S4 Active er fortsatt en fantastisk mobiltelefon, og den koster rundt 1400 kroner mindre enn Xperia Z1.

S4 Active har en 5-tommers Full HD-skjerm som er svært lyssterk, og dermed godt egnet til utebruk. Telefonen har en firekjerners Snapdragon 600-prosessor på 1,9 GHz, og burde derfor dra rundt det meste. Et stort pluss, er at hodetelefonkontakten er vanntett – selv om den ikke har noen gummiluke over seg. Det gjør at S4 Active egner seg svært godt for deg som bruker mobilen til å høre på musikk når du er utendørs. Får du regn ned i hodetelefonutgangen, spiller det ingen rolle.

Pris ca. 4 200 kroner. Finn best pris i Prisguide

Les hele testen av Samsung Galaxy S4 Active »

1. plass: Sony Xperia Z1

Dette er markedets beste mobiltelefon – og det at du kan få en vanntett mobiltelefon som dette er intet mindre enn fantastisk. Telefonen har en 5-tommers skjerm med Full HD-oppløsning, som er en av de beste vi har sett i noen mobil.

Snapdragon 800-prosessoren er den kraftigste som er å oppdrive, og når telefonen samtidig har ett av de beste mobilkameraene og et gigantisk batteri på 3 000 mAh – er det egentlig ikke så veldig mye å lure på. Løp og kjøp!

Pris ca. 5 500 kroner. Finn beste pris i Prisguide

Les hele testen av Sony Xperia Z1 »

Outsideren: Sony Xperia Z Ultra

Vi har også tatt med Sonys nye brettmobil, Xperia Z Ultra. Men med en skjerm på hele 6,4 tommer mener vi denne vanntette mobiltelefonen blir for spesielt interesserte – og har derfor ikke gitt den en plass på denne topplisten.

Er du imidlertid ute etter en mellomting mellom nettbrett og mobil, bør du ta en kikk på denne. Xperia Z Ultra har en fantastisk skjerm og den kraftigste prosessoren som er tilgjengelig i noen mobil i dag.

Pris ca. 5 600 kroner. Finn beste pris i Prisguide

Les hele testen av Sony Xperia Z Ultra »

Les også
Samsung med ny tøffing
Les også
Sony Xperia Z2 tåler mer vann enn Samsung Galaxy S5
Les også
Hva?! En mobil som ikke er smart?
Les også
Disse telefonene er leserne mest opptatt av akkurat nå
Les også
Har du en av Sonys toppmodeller?
Les også
En ny mobilprodusent har sett dagens lys
Les også
Bygg din egen Motorola
Les også
Sony Xperia Z Ultra: Sonys enorme supermobil
Les også
Sony Xperia Z1: Dette er markedets beste mobiltelefon
Les også
Cat B15: Hardhausmobilen som tåler det meste
Les også
Sony Xperia ZR: Sonys nye vanntette overbeviser
Les også
Samsung Galaxy S4 Active: Her er toppmodellen du skal velge
Les også
Sony Xperia Z: Sonys supermobil lever opp til forventningene
Les også
– Vi vil ikke kalles for svindlere!
Les også
Forbrukerrådet: – Krev fotobevis!
Les også
– Verkstedene svindler deg
Les også
Hva gjør du når mobilen går i stykker?
annonse