Til hovedinnhold

Bygg din egen Motorola

Mobilprodusenten vil lage modultelefon sammen med Phonebloks.

Motorola
Finn Jarle Kvalheim

Husker du Phonebloks? Det er ikke så mange ukene siden mange teknologiinteresserte hevet et øyenbryn over det snodige konseptet modulbasert mobiltelefon, eller mobiltelefon som byggesett, om du vil. Nå kan det faktisk bli virkelighet, med hjelp fra Motorola.

Den Google-eide mobilprodusenten hevder de ønsker å gjøre det samme for maskinvare som Android har gjort for programvare. Dermed har de lansert Project Era, som skal være en åpen standard for mobiltelefoner satt sammen av en rekke utskiftbare byggeklosser.

Les også: Denne dingsen gir iPad-en din superkrefter

Slik kan en ferdig telefon basert på Ara-prosjektet se ut, ifølge Motorola.Foto: Motorola

Oppgrader underveis

Byggeklossene skal kunne komme fra hvilken som helst produsent, og omfatte mange av telefonens viktigste egenskaper. Tanken er at du skal kunne oppgradere telefonen løpende etter hvert som ny teknologi blir tilgjengelig.

Alt fra selve systembrikken, som driver telefonen, til kamera og skjerm kan byttes i en slik løsning.

Motorola skal jobbe med Phonebloks for å utvikle konseptet. Den grunnleggende delen av telefonen blir omtalt som skjelettet, og er en metallplate som hver av delene festes på.

Gjør telefonen til et verktøy

Det skal også være mulig å bygge svært spesielle telefoner basert på konseptet. Det er ikke sikkert alle brukerne trenger all plassen som ligger på metallskjelettet. Dermed kan man for eksempel sette inn et fysisk tastatur, eller til og med medisinsk utstyr på telefonen.

Motorola skal nå være på jakt etter utviklere som kan lage moduler til Ara-konseptet, og de vil tilby et tidlig utviklerkit denne vinteren. Utviklerpakken vil bli tilgjengelig gjennom dette nettstedet.

Les også: Dette armbåndet lar deg styre dingsene trådløst

(Kilde: theverge.com)

annonse