Nyhet

En ny mobilprodusent har sett dagens lys

Kazam lanserte hele seks nye telefoner i dag.

Det er ikke hver dag det dukker opp helt nye mobilmerker, men i dag lanserte det nystartede mobilselskapet Kazam sine første mobiltelefoner på en pressekonferanse i Stockholm.

Les også: Kazam skal ta opp kampen mot Apple og Samsung (Mobilen.no)

Kazam Thunder Q4.5.Foto: Kazam

Kazam har røtter i HTCs organisasjon i Storbritannia, og selskapet satser på å ha et bredt spekter med mobiltelefoner i ulike prisklasser og med ulike skjermstørrelser.

– Kazam ble grunnlagt for seks måneder siden, og det føles fantastisk å annonsere våre første telefoner i dag. Vi er små og erfarne, noe som sikrer at vi kan tilpasse oss raskt og reagere fort på endrede behov i våre lokale markeder, sier Michael Coombes, administrerende direktør i Kazam i en pressemelding.

Sju modeller med garanti mot knuste skjermer

Under pressekonferansen i Stockholm ble det lansert ikke mindre enn sju Kazam-modeller med skjermer fra 3,5 og helt opp til 5,5 tommer. Men alle telefonene hadde forholdsvis beskjedne spesifikasjoner sammenlignet med toppmodellene til konkurrentene, og det ser ut som om Kazam først og fremst prøver å tiltrekke seg kunder i lavprissegmentet.

Kazam Trooper X5 har fem-tommers skjerm.Foto: Kazam

Kazam har et par områder hvor de prøver å differensiere seg i forhold til konkurrentene. For det første har alle telefonene ett års byttegaranti på skjermen, det vil si at hvis du ved et uhell skulle komme til å knuse skjermen, så får du byttet den gratis det første året. Alle telefonene kommer også med tjenesten Kazam Rescue, som lar Kazams supporttjeneste fjernstyre telefonen hvis du skulle trenge hjelp med oppsett eller har problemer med telefonen.

Samtlige Kazam-telefoner har støtte for dual-SIM, slik at du kan ha for eksempel både privat- og jobb-SIM-kort i telefonen samtidig. Dual-SIM kan også være praktisk når du er i utlandet; da kan du kjøpe et lokalt SIM-kort som du bruker til data, mens du beholder det vanlige SIM-kortet og det vanlige telefonnummeret ditt til telefonsamtaler og SMS.

Modellene

Det er to modellserier; Trooper og Thunder. Trooper-serien skal gi brukerne en god balanse mellom utstyr og pris, og finnes i størrelser fra 3,5 til 5,5 tommer.

Trooper X3.5 og X4.0 har henholdsvis 3,5- og 4-tommers skjermer og begge 1 GHz tokjerneprosessorer og 4 GB lagringsplass, med mulighet til å oppgradere med MicroSD-kort.

Trooper X4.5 og X5.0 har henholdsvis 4,5- og 5-tommers skjermer og en litt kraftigere 1,2 GHz tokjerneprosessor, samt 4 GB lagringsplass med mulighet for utvidelse. Den største modellen i Trooper-serien er Trooper X5.5, med en 5,5-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 854 punkter. Denne har også bare 4 GB minne.

I toppmodellserien Thunder vil det være to modeller; Thunder X4.5 og X5.0. Foreløpig er det bare X4.5, 4,5-tommeren, det er lagt ut spesifikasjoner på. Denne modellen har fått en 1,3 GHz firekjernersprosessor og en skjerm med oppløsning på 480 x 854 punkter. Lagringsplassen er den samme som på alle de andre: 4 GB, med mulighet til å utvide plassen med MicroSD-kort.

Ingen av modellene har 4G-støtte, og alle bruker systembrikker fra MediaTek. Priser er foreløpig ikke kjent.

Se også oversikten over alle mobilene som
kommer i butikkene i november »

Amobil.no var tilstede i Stockholm, og kommer tilbake med sniktitter på de nye telefonene om ikke lenge.

Les også
Her er HTC-avhoppernes nye flaggskip
Les også
Nå kommer Kazam-mobilene med åtte kjerner
Les også
NGM Forward prime: Denne er to mobiler i én
Les også
En helt ny utfordrer, og sju helt nye telefoner
Les også
Disse mobilene kommer i november
Les også
Ny mobilprodusent lanserer neste tirsdag
Les også
Vi kårer den beste uværsmobilen
annonse