Til hovedinnhold

LG Optimus 3D

Akkurat som Supermann lever skjermen et dobbeltliv. Til vanlig er den... helt vanlig.
Når det trengs kan den imidlertid ta video til nye høyder - eller dybder. 3D-effekten gjør imidlertid at skjermen ikke ser særlig bra ut på bildene vi har tatt.
LG har også brukt 3D-teknologien i mediegalleriet sitt.

(Amobil.no / Barcelona) 3D har lenge vært en viktig fanesak for TV-produsentene. I stua har fenomenet vært forbundet med upraktiske og dyre briller som kun passer med skjermene fra sin egen produsent.

I mobilverdenen er nå brilleløse 3D-skjermer det store nye, og LG er blant de første med en telefon basert på teknologien. Telefonen det er snakk om heter Optimus 3D.

Filmer i 3D

Den er utstyrt med to kameralinser som hver kan ta bilder på 5 megapiksler. Det mest interessante er likevel det de kan gjøre sammen, nemlig filme i 3D. Resultatet kan man se på den 4,3 tommer store skjermen.

Vi tok runden innom LGs stand på Mobile World Congress for å se på nyvinningen. Undertegnede brukte noen sekunder på å venne øynene til bildet på LGs 3D-skjerm, men da effekten inntraff var den svært stilig.

Synes man 4,3 tredimensjonale tommer er for få til å yte ferievideoen full rettferdighet har telefonen også HDMI-utgang som kan vise 3D-innholdet på storskjermen i stua. Her må man imidlertid ta på seg brillene.

I tillegg til video og stillbilder i 3D har LG laget et mediebibliotek i 3D. Det er i praksis en karusell med småbilder fra medieinnholdet som er lagret på telefonen.

Super 3D-effekt

Da vi fikk se telefonen var det lagret en demovideo på telefonen. I LGs bildegalleri ble vi kun måtelig imponerte over 3D-effekten, men da glideflyet gled forbi fjelltoppene med noen knappe meters klaring ble vi unektelig imponert.

Selv om undertegnede måtte bruke litt tid på å venne seg til skjermen i starten, var den på ingen måte så utfordrende som vi kanskje kunne mistenkt å se på. I løpet av kvarteret vi fikk med telefonen ble vi ikke slitne av å se på skjermen.

Når skjermen ikke er i 3D-modus kan den lett passere som en svært god vanlig skjerm. Og telefonen forøvrig er ingen sinke. Det siste årets utvikling på mobilfronten har gjort det svært tydelig at mobiler er i ferd med å følge i PC-ens fotspor når det gjelder maskinvare.

Da Samsung for et par år siden markedsførte modellen Jet med at den hadde en prosessor på 800 MHz var det kanskje ikke åpenbart at vi i 2011 skulle snakke om tokjernede prosessorer på 1 GHz fra Qualcomm, Samsung og nVidia, men det gjør vi altså.

Lynrask

I Optimus 3D har LG lagt inn noe de kaller Tri-dual. I tillegg til tokjerners prosessor innebærer dette også doble minnemoduler som operer i såkalt "dual channel"-modus, en teknologi vi kjenner fra PC-verdenen.

Kort sagt er Optimus 3D en rask mobiltelefon. Alle funksjonene laster svært raskt, og grensesnittet er det samme som vi kjenner fra Optimus 2X og Optimus Black.

Fordi internettilgangen er svært dårlig i messeområdet fikk vi ikke noe inntrykk av hastigheten i nettleseren.

LG imponerer … igjen!

Etter å i lange tider ha fokusert nesten utelukkende på "dumme og deilige" designtelefoner overrasker LG nå stort. Optimus 3D er den fjerde telefonen på rad fra produsenten som gir et fantastisk førsteinntrykk. LG Optimus One startet gildet og har allerede blitt testet til toppkarakter.

Les også:

annonse