Til hovedinnhold

LG med 3D-telefon og nettbrett

LG lanserer to nye modeller under Mobile World Congress 2011 i Barcelona denne uken. I følge pressemeldingen ønsker de å konkurrere helt i toppsjiktet i løpet av 2011, og holder disse modellene mål, tror vi de er på god vei.

LG Optimus Pad

I høst skrev vi om LG Optimus Pad, og at den var rett rundt hjørnet. Først nå er den lansert, og vi lurer på om det er fordi LG har ventet på den nettbrett-optimaliserte versjonen av Android, nemlig 3.0 Honeycomb.

Skjermen blir på 8,9 tommer, altså en mellomting mellom Samsung Galaxy Tab og iPad. Oppløsningen blir på 1280 x 768 piksler med WXGA-teknologi. 1 GHz Tegra 2-prosessoren med to kjerner skal sørge for ytelsen. I likhet med LG Optimus 3D har denne to linser, noe som sørger for at den kan ta opp video i 3D-kvalitet.

LG Optimus 3D

Dette er en modell som skal både kunne vise, ta opp og dele videomateriale i 3 dimensjoner. For å kunne ta opp video i 3D har den to linser. I følge LG selv, er det verdens første modell med denne utstrakte 3D-funksjonaliteten. Skjermen blir på 4,3 tommer og telefonen skal også ha HDMI-utgang, for å kunne overføre høykvalitetsfilm direkte til for eksempel tv. Vi har tidligere skrevet om denne telefonen, og at man ikke trenger 3D-briller for å bruke den. Ved hjelp av en teknologi som kalles autostereoskopi, er det mulig å se i tre dimensjoner uten briller.

Les også:Slik fungerer brillefri 3D

Tidligere i år har LG lansert flere modeller:

(Kilde: lgnewsroom.com)

annonse