Nyhet

LG Optimus Black er lansert

I dag fikk vi stifte et nærmere bekjentskap med den første Tegra 2-telefonen, LG Optimus 2X. Nå har LG lansert enda et medlem i Optimus-familien; Optimus Black.

Ny skjermteknologi

Der Tegra 2 er den store nyheten for Optimus 2X er det skjermen som skal skille Optimus Black fra de andre mobilene på markedet. NOVA har LG kalt teknologien som skal påvirke skjermens egenskaper både i forhold til lysstyrke og strømforbruk.

Ifølge pressemeldingen skal strømforbruket være halvert ved innendørs bruk kontra like store LCD-skjermer. Pressemeldingen hevder også at skjermen i Optimus Black skal være den mest lyssterke mobilskjermen i verden, med 700 nit.

Svært tynn

Forøvrig er telefonen svært tynn, med en tykkelse på kun 9,2 mm. Langs kantene skal den være ned mot 6 mm tykk.

Hva slags maskinvare som forøvrig fins i Optimus Black nevnes ikke i pressemeldingen, og pris og tilgjengelighet i Norden er også uvisst i skrivende stund.

Wi-Fi Connect

Det kan også nevnes at Optimus Black skal være først ute med Wi-Fi Direct. Denne funksjonen skal gjøre det enkelt å dele filer mellom telefoner over trådløst nett.

Etter alt å dømme kan denne funksjonen likne litt på dagens Bluetooth 3.0, der selve filoverføringen skjer ved hjelp av trådløst nett etter at Bluetooth har tatt seg av tilkoblingen. Med begrenset informasjon tilgjengelig våger vi å tippe at de to standardene ikke snakker sammen.

Optimus Black vil bli levert med Android 2.2 Froyo, men vil, som storebror Optimus 2X, la seg oppgradere til Android 2.3 Gingerbread.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
LG Optimus Black
Les også
Gjør deg klar for 3D-mobilen
Les også
LG Optimus 3D
Les også
Mobilglasset som tåler alt
Les også
ZTE Blade er lansert
Les også
LG Optimus Black
Les også
Muskeltelefoner får egen applikasjonsbutikk
Les også
Hils på Android 3.0 Honeycomb
Les også
Vi tafser på den første Tegra 2-telefonen
Les også
Galaxy Tab-oppfølger på vei?
Les også
Får Optimus One Gingerbread allikevel?
annonse