Til hovedinnhold

Viser fram sylskarp skjerm for nettbrett

Samsung har nå vist fram en 10,1-tommers LCD-skjerm for nettbrett med en oppløsning på hele 2560 x 1600 piksler.

Mer en dobbelt så skarp som andre nettbrett

Skjermen har en pikseltetthet på 300 piksler per tomme, noe som er dobbelt av de fleste nettbrett med Android OS 3.0 Honeycomb med 1280 x 800 piksler, og den er 2,25 ganger så skarp som iPad 2s skjerm på 132 piksler per tomme.

Skjermen bruker PenTile-teknologien som utvikles av selskapet Nouvoyance. Denne teknologien utnytter kunnskap om hvordan øyet fungerer, og bruker i tillegg til rød, grønn og blå farge små hvite områder i bildet for å få skjermen til å fremstå klarere. Med PenTile kan også piksler dele hverandres farger.

Teknologien er grundigere forklart på Nouvoyances nettsider.

Mye lys på mindre strøm

Den nye skjermen skal ifølge Electronista gi en lysstyrke på 300 candela per kvadratmeter ved hjelp av 40 prosent mindre strøm enn dagens skjermer. Maksimal lysstyrke skal være 600 candela per kvadratmeter. Fargegjengivelsen skal også være bedre enn dagens mobiler og nettbrett.

Kravstor

Ifølge Electronista vil skjermen kreve nettbrett med firekjernersprosessor, firekjerners grafikkbrikke eller begge for å kunne drive en så heftig oppløst skjerm.

Samsung satser på å få skjermen klar til utsending før året er omme, og dermed kan man forvente å se de første nettbrettene med den nye skjermen tidlig i 2012.

(Kilder: electronista.com, nouvoyance.com)

annonse