Til hovedinnhold

LG Optimus Pad

Stort fulltastatur.
Applikasjonsmenyen er slik den skal være med Android 3.0 Honeycomb.
Hjemmeskjermen på Optimus Pad slik den så ut da vi var innom LGs stand. Den kan selvsagt tilpasses i det vide og det brede.
Baksiden på Optimus Pad har designen vi kjenner fra LGs nye mobiltelefoner.

Årets Mobile World Congress stod virkelig i Androids navn. Mer nøyaktig var det Honeycomb med sine tilpasninger for nettbrett som ble vist frem i rikt monn i Barcelona. Likevel skal vi ikke glemme den andre farsotten vi står overfor, nemlig 3D.

LG lanserte to toppmodeller på messen i Barcelona. Vi har allerede sett nærmere på mobiltelefonen Optimus 3D, og nå er stunden kommet for nettbrettet Optimus Pad.

Enda en kraftplugg fra LG

Skjermen i dette nye nettbrettet har en størrelse på 8,9 tommer og en oppløsning på 1280 x 768 piksler. Brikken som driver brettet er basert på nVidias Tegra 2-teknologi, og den har to kjerner som er klokket til 1 GHz.

Den kraftige prosessoren sammen med den høyoppløste skjermen gjør at man enkelt kan se HD-video rett på Optimus Pad. Brettet er også i stand til å spille av video i såkalt full-HD, men siden skjermen ikke har så høy oppløsning må man bruke HDMI-tilkobling og koble brettet til en full-HD-skjerm for å få utnyttet dette.

3D-kamera men ikke 3D-skjerm

Om man ønsker å se 3D-video som er tatt opp med de to kameraene på baksiden av brettet må man også koble til en ekstern skjerm med HDMI-kabel. I motsetning til på Optimus 3D fikk vi ikke sett 3D-film på Optimus Pad, ettersom skjermen ikke har denne støtten

Etter hva vi forstår er det mulig at det vil komme programvarestøtte for å mikse sammen bildet til såkalt anaglyf 3D. Dette er den samme typen 3D som vi kjenner fra gamle Donald-blader der man fikk med briller med blå og røde glass for å se dybden i bildet.

Tidlig utgave

I alle tilfeller skal det være mulig å velge å se kun en av videostrømmene på Optimus Pad. Da vi forsøkte den fikk vi derimot se videobildene side om side, men så dreier det seg også om en relativt tidlig utgave av brettet. Optimus Pad kommer først i salg i slutten av april.

Skjermen opplevde vi ellers som god, og den høye oppløsningen gjorde at detaljerte bilder og video tok seg svært godt ut på den.

Likner LGs mobiltelefoner

Designmessig likner platen mye på det vi har blitt kjent med fra LGs nyeste toppmodeller på telefonfronten. Baksiden er i plast, med en metallskinne i midten. På mobiltelefonene finner vi kameraet plantet på denne skinnen, mens Optimus Pads to linser står på hver sin side av skinnen midt på baksiden.

Til tross for at materialvalget ikke slår oss som det aller mest eksklusive, virker nettbrettet godt sammenskrudd. Med en veiledende prislapp på saftige 8000 kroner forventer vi heller intet mindre.

Kan skille seg ut

LG hevder også at 8,9 tommer er et godt alternativ midt mellom de største og de minste nettbrettene med skjermer på henholdsvis 10 og 7 tommer. Vi er tilbøyelige til å være enige i denne påstanden.

En av tingene vi la merke til på årets mobilmesse var at mange av nettbrettene slet med å skille seg ut i overfloden av andre Honeycomb-nettbrett. Når både formfaktor og maskinvare blir såpass lik som den var i mange av disse nettbrettene, kan det hende at Optimus Pad har det som skal til for å skille seg ut. Likevel er vi litt usikre på prisen. Vi ser uansett frem til at platen dukker opp for en fullverdig test.

Les flere sniktitter fra Mobile World Congress:

annonse