Til hovedinnhold
SniktittLG Optimus 2X

Vi tafser på den første Tegra 2-telefonen

Raskest i verden?

Optimus 2X ligger godt i hånden, men den er ikke akkurat liten.
Fra minst til størst. Optimus 2X er noen millimeter smalere og tynnere enn HTC Desire HD.
LG har gjort noen grafiske tilpasninger i menysystemet. Man skal også kunne velge vanlig Android uten LGs tilpasninger.
Optimus 2X er ingen sinke på noe som helst, men nettleseren imponerer spesielt med halsbrekkende hastigheter.
Fargjegjengivelsen i LCD-skjermen imponerte oss voldsomt.
Kameraet tar stillbilder i 8 megapikslers oppløsning, og man kan også filme video i full HD-oppløsning.

Det har vært mye oppstyr rundt LGs nyeste telefon den siste tiden, og den er nok en av dem det knytter seg aller størst spenning til av modellene vi venter på nå.

Telefonen vil bli vist frem på CES-messen i Las Vegas, men vi har fått klå litt på krumtappen her i Oslo. Telefonen vi har fått låne har svært tidlig programvare, og den er derfor ikke perfekt i nåværende utgave.

Selv om det altså er et tidlig produkt vi har mellom hendene kan vi like gjerne si det med det samme - Optimus 2X imponerer. Dette er en ekstremt rask telefon.

Stilren design

Designmessig er Optimus 2X, i likhet med mange av de andre Android-telefonene som er i salg i dag, en stor plastkloss. Vi har likevel ikke noe spesielt å utsette på designen som fremstår som stilren og pen.

LGs mobilfortid har vært tidvis sterkt preget av et utall designtelefoner, så dette er noe sør-koreanerne kan.

Fargerike menyer

Dette er en Android-basert telefon, og med det samme den kommer i salg vil det være Android 2.2 Froyo som kjører på den. LG lover at den skal la seg oppgradere til Android 2.3 Gingerbread så fort oppdateringen er klar.

Menymessig er Optimus 2X ganske fjern fra rene Android-menyer. LG har gjort noen grafiske tilpasninger som minner om produsentens S-Class-menyer eller Samsungs Touch Wiz. Man skal imidlertid kunne velge rene Android-menyer om man ønsker det.

LGs tilpasninger innebærer at det meste her er fargerikt, lekkert og relativt raskt. Det er likevel ikke hastigheten i menyene som virkelig imponerer oss. Menyene er raske, men ikke dramatisk raskere enn hva vi har sett i andre toppmodellene den siste tiden.

Himmelsk skjerm

I disse AMOLED- og Super-AMOLED-dager får ikke vanlige LCD-skjermer de store overskriftene. Dette er etter vår mening urettferdig mot Optimus 2X. Skjermen her er nemlig ekstremt god.

Side om side med Super-AMOLED er det svært vanskelig å skille de to skjermene. Hvitfarger har ikke det karakteristiske blåstikket vi kjenner fra mange AMOLED-skjermer, og vi ser ikke antydning til gjennomskinn eller grå-varianter der skjermen skal være sort.

Når skjermen i tillegg er både ekstremt lyssterk og har en smell i fargene vi ellers kun kjenner fra AMOLED-verdenen, er skjermen nesten et like stort høydepunkt for Optimus 2X som hastigheten er.

Lynrask

Som nevnt er ikke menyene spesielt raske i forhold til andre toppmodeller - men vi opplever dem heller ikke som spesielt trege. Det vi derimot opplever er at alt vi kjører av programvare går særdeles fort.

I går dukket det opp en video av Optimus 2X ved siden av Iphone 4, der nettleserhastighet ble sammenliknet. Optimus 2X vant overlegent av de to, og dette inntrykket bekreftes når vi tar den nærmere i ettersyn.

I det hele tatt er så å si alle applikasjonene vi kan kjøre på Optimus 2X lynraske. Mediestøtten er også svært god, så video svelges uten problemer i de fleste formater vi kaster etter den.

Optimus 2X skal også være den første telefonen med støtte for videoavspilling i full-HD, eller 1080p. Dermed takler den også våre høyoppløselige videofiler svært godt.

Det er Nvidia som står bak plattformen Tegra 2, og prosessoren som står i Optimus 2X er en tokjernet ARM Cortex A9 på 1 GHz. Kort forklart - sannsynligvis den heftigste maskinvaren som befinner seg i en mobiltelefon i dag.

Presis skjerm

På denne størrelsen skjermer har vi fra tid til annen opplevd små problemer med presisjon - kanskje mest merkbart i HTCs Desire HD. LG Optimus 2X er forfriskende god på akkurat dette.

Bomtrykk forekommer ikke, og uansett hvor liten detaljen er, treffer vi stort sett. Dette sammen med den svært gode responsen telefonen stiller med gjør at brukeropplevelsen selv i dette tidlige eksemplaret er eksepsjonelt god.

Kamerakvaliteten er det litt tidlig å si så mye om, ettersom programvaren for denne delen av telefonen foreløpig ikke er helt ferdig. Vi har tatt noen bilder som vi legger med i sniktitten, men sannsynligheten er ganske stor for at kvaliteten ikke er helt lik det vi vil se fra den ferdige varianten.

Optimus 2X var en av telefonene vi var mest spente på ved utgangen av 2010, og vi er dypt imponerte allerede av hva denne svært tidlige utgaven får til. Dermed gleder vi oss veldig til å stifte nærmere bekjentskap med en ferdig versjon av dette produktet.

Testbilder og video kan lastes ned her. Fem bilder og to videoer tatt innendørs og utendørs er lagret i én ZIP-fil. Vær obs på at kvaliteten er svært dårlig, noe som nok reflekterer at dette er et særdeles tidlig og uferdig produkt. For de aller mest nysgjerrige kan filene likevel være interessante.

Les også: Optimus One.

annonse