Til hovedinnhold

– Slik blir den neste Nexus-telefonen

Lekkede spesifikasjoner hinter om en heftig modell.

Det har lenge versert rykter og spekulasjoner omkring den neste mobiltelefonen i Googles Nexus-rekke, og nå virker det som om vi er kommet enda nærmere en bekreftelse på både hvem som skal lage den og hva den vil ha å by på.

Som blant andre nettstedet Neowin melder har det dukket opp en ny lekkasje om den neste Nexus-modellen, som indikerer at det dreier seg om en mobil i det øvre sjiktet.

Snapdragon 820

Lekkasjen kommer via en Twitter-melding fra Evan Blass, som har en relativt lang karriere som ryktemaker, og ofte med høy presisjon. Ifølge Blass skal mobilen faktisk produseres av kinesiske Huawei.

Den neste Nexus-telefonen får ifølge ryktene en mindre skjerm enn den seneste modellen Nexus 6, her avbildet. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Det har også tidligere kommet troverdige opplysninger fra anonyme kilder om at Google samarbeider med Huawei om den neste modellen, så nå ser det altså ut til at dette er mer eller mindre bekreftet. I tillegg til dette opplyser Blass også om at mobilen får den nye Snapdragon 820-prosessor.

820-brikken ble avduket av Qualcomm så sent som på MWC-messen i mars, og er myntet på de aller råeste mobiltelefonene. Det gikk tidligere rykter om at Nexus-en ville komme med forgjengeren Snapdragon 810, men nå ser det altså ut til at Google og Huawei hopper på den neste generasjonen i stedet.

Brettmobil med QHD-oppløsning

Ifølge Blass får mobilen ellers en 5,7-tommers skjerm, som er i samsvar med tidligere indikasjoner, noe som betyr at mobilen dermed befinner seg i brettmobil-klassen. Oppløsningen skal være såkalt QHD, altså heftige 2560 x 1440 piksler, som også er blitt rapportert før.

Den skal også leveres med metalldeksel og fingeravtrykkleser, og skal vi tro Blass' Twitter-melding skal den neste Nexus-modellen lanseres i løpet av fjerde kvartal i år, det vil si tidligst i oktober. Dette er nok imidlertid litt mye å håpe på, med tanke på at Qualcomm selv har sagt at de første mobilene med 820-brikkene trolig ikke vil dukke opp før i 2016.

De to forrige Nexus-mobilene, Nexus 5 og Nexus 6, ble for øvrig produsert av henholdsvis LG og Motorola.

Huawei er ikke den eneste som ryktes å lage Nexus-telefon: LG skal være i gang med en Nexus-modell som byr på 3D-kamera »

Les også
– Slik blir den neste Nexus-mobilen
Les også
Superkraftig brikkesett til mobiler og nettbrett er lansert
Les også
Samsung og Google tar grep for å gjøre Android sikrere
Les også
Nye lekkasjer: Slik blir Snapdragon 820
Les også
Qualcomm kan måtte si opp 4000 ansatte
Les også
Huawei P8 Lite: En velbygget og rask telefon til fornuftig pris
Les også
Dette er Huaweis nye toppmobil
Les også
– LG skal lage Nexus-telefon med 3D-kamera
Les også
Huawei skal trolig lage den neste Nexus-telefonen
Les også
Motorola Nexus 6: Motorola viser muskler
annonse