Tek.no

Rykte

Nye lekkasjer: Slik blir Snapdragon 820

Qualcomms nye systembrikke bruker mindre strøm, og øker hastigheten på mobilen din betraktelig.

Qualcomm
6 Aug 2015 10:27

Qualcomms brikkesett har sikret seg solide markedsandeler, og 800-serien er svært ettertraktet blant mobil og nettbrettprodusenter. Da Snapdragon 810 kom på markedet fikk Qualcomm seg en ripe i lakken, ettersom det viste seg at brikken lett ble overopphetet og begynte å lukke ned prosesser. Problemet skal siden være løst, men et dårlig rykte forsvinner ikke over natten.

Lavere strømforbruk og høyere effektivitet

For Qualcomm er det derfor viktig å rette opp inntrykket raskt, og det er dette de håper at Snapdragon 820 skal bidra til. Ifølge rykter gjengitt av Android Authority, slippes den nye brikken allerede 11. september.

MSM8996 blir en 14 nm 64 bit-brikke med Hydra CPU-kjerner som skal være 35 prosent mer effektive enn dagens prosessor.

Grafikkdelen i systembrikken er en Adreno 530. Denne skal gi 40 prosent mer ytelse, samtidig som strømforbruket er redusert med 30 prosent. Brikken skal ha betydelig bedre termiske egenskaper enn 20 nm-brikken Snapdragon 810. Selskapet ønsker åpenbart ikke å brenne seg på overoppheting en gang til.

En presentasjon som er lekket ut sier at målet er å få brikken MSM8996 på markedet tidlig neste år. Det betyr antakelig at vi vil få se de første Snapdragon 820-mobilene presentert rundt Mobile World Congress i slutten av februar neste år.

Bedre multimediastøtte

Den nye brikken skal blant annet gjøre det mulig å kjøre ukompimert 4k-video med 60 bilder per sekund (4k60 H.265/VP9 dekoding med ukomprimert 4k-skjerm – HDMI2.0.

Prosessoren støtter også 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0 og 3xPCIe.

De følgende plansjene viser hvordan brikken ventelig vil være spesifisert, og hvilke egenskaper som er endret siden MSM8994:

Brikken skal også støtte bruk av ultralydsensorer for 3D fingeravtrykkskanning. I tillegg vil den ventelig inneholde Qualcomms Zeroth, som gir brikken en form for kunstig intelligens som setter den i stand til å «lære».


Intel har også lansert nye prosessorer:
Lover dobbelt så god grafikk for nettbrett og bærbare »

Les også
- Microsofts neste Lumia-flaggskip får kraftig Qualcomm-prosessor
Les også
Galaxy S7 kan bli «glovarm»
Les også
Dette skal være prototypen til Microsofts nye Lumia-toppmodell
Les også
Nye rykter om en av høstens viktigste mobiler – Sony Xperia Z5
Les også
– Slik blir den neste Nexus-telefonen
Les også
Denne skal konkurrere mot de beste på markedet
annonse

Les også