Tek.no

Test Huawei P8 Lite

En velbygget og rask telefon til fornuftig pris

Men den har én stor ulempe.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
8 Juli 2015 06:30

Introduksjon

Huawei er et merke som de seneste årene har slått seg opp på gradvis heftigere telefonmodeller. I kombinasjon med fordelaktige priser har merket bygget opp, og leverer nå fullblods toppmodeller på linje med konkurrentene som har holdt på noen år lenger.

Allerede i navnet Huawei P8 Lite forstår vi at dette er en telefon som er basert på en annen modell. Toppmodellen P8 testet vi for noen uker siden, og telefonen imponerte på mange områder. Som vi ofte ser i kompakt- og minimodeller, er også Huawei P8 Lite en telefon der det er gjort store innsparinger sammenliknet med toppmodellen. Men på papiret ser det ut til at vi kan leve med innsparingene, og med en prislapp på omtrent halvparten av storebror, er P8 Lite en veldig spennende telefon.

Oppdatert: Da vi testet denne telefonen tidligere i måneden fungerte ikke Netflix eller HBO Nordic tilfredsstillende på vårt testeksemplar. Nå varsler Huawei at det kommer en oppdatering der Netflix-problemene er borte. HBOs tjenester skal også fungere godt i den nye programvaren. Oppdateringen skal være på plass neste uke, altså mellom 3. og 9. august. Vi installerer den når den kommer og oppdaterer testen ytterligere så fort vi har fått bekreftet at alt virker.

Der Huawei P8 består nesten utelukkende av glass og metall, har P8 Lite en bakside i plast. Ellers har også den en metallramme og en forside helt dekket i glass. Den er litt avrundet langs kantene, men det er likevel mulig at noen vil synes den er litt vond og kantete å holde i. Størrelsesmessig er den midt på treet sammenliknet med de andre kraftmobilene på det norske markedet, og den føles heller ikke mindre solid.

Skjermen er en 5 tommer stor HD-skjerm med 720p-oppløsning. Både farger, lys og innsynsvinkel er gode nok her. Og i utgangspunktet burde oppløsningen også være tilstrekkelig. Likevel opplever vi skjermen som bittelitt pikselert, uten at vi helt vet hvorfor. Vi har sett skarpere skjermer enn dette med tilsvarende spesifikasjoner.

Langs høyre side på telefonen finner du det som er av knapper og luker. Den ene luken kan brukes enten til et ekstra SIM-kort eller som minnekortplass. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Men når alt kommer til alt er ikke dette en katastrofe for en telefon til rundt 2500 kroner. Skjermen er god nok, men ikke den beste i sin prisklasse. På renspikket bildekvalitet opplever vi Microsofts Lumia 640 som vel så god, selv om den taper på lysstyrke. Da snakker vi om en telefon som er enda tusen kroner billigere. I samme prisområde som P8 Lite finner vi også Sony Xperia M4 Aqua, som også har en vesentlig bedre skjerm. Men skjerm er ikke alt, og P8 Lite kan ha andre fordeler.

Originalen er i utelukkende metall og glass. Lite-versjonen har plast på baksiden, men føles likevel svært solid bygget. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Avhengig av hvordan du ser på det kan det hende at en av disse fordelene er er å finne i menysystemet. Kinesiske mobilprodusenter har nemlig en tendens til å gjøre svært store endringer. Huaweis Emotion UI har blitt både stilig og annerledes etter hvert, og det er også både raskt og intuitivt.

Her er appmenyen borte, til fordel for en rekke hjemmeskjermer som rommer samtlige appikoner du har. Vi ser også store endringer så som tidslinjebaserte varslinger, og en meldingsinnboks som henter ansikter fra det du har satt opp av tjenester.

Ulempen med en såpass omfattende tilpasning av Android, er at det kan ta ekstra lang tid å oppdatere operativsystemet.

Heng med oss videre til neste side, så skal vi gå nærmere inn på hvordan Huawei P8 Lite er å bruke »

Huawei P8 Lite 16GB
7
Bra

Huawei P8 Lite 16GB

 • Krysse av
  Meget god målt ytelse
 • Krysse av
  Velbygget
 • Krysse av
  Intuitive og fine menyer
 • Krysse av
  Plass for to SIM-kort
 • Krysse av
  Smarte menyvalg for bruk av to SIM
 • Bytt
  Litt pikselert skjerm
 • Bytt
  Minnekortplassen forsvinner om du setter inn to SIM
 • Bytt
  Hvor ble programvarefunksjonene for kameraet av?

Les også