Til hovedinnhold

Superkraftig brikkesett til mobiler og nettbrett er lansert

Snapdragon 820 knuser tidligere versjoner.

Rykter rundt den nye versjonen av brikkesettet Snapdragon har svirret i flere måneder. Nå har Qualcomm endelig lansert sin nye Snapdragon 820. Brikkesettet blir å finne i neste års toppmodeller av telefoner og nettbrett.

Enkelte detaljer rundt den nye generasjonen har allerede blitt lekket, men nå er altså hele pakken avslørt. Resultatet blir at kommende mobiler og nettbrett blir langt kraftigere enn før, melder Qualcomm i en pressemelding.

Dobbelt så kraftig som Snapdragon 810

I dagens brikkesett, Snapdragon 810, har Qualcomm brukt ARM-arkitektur. Det blir det nå en slutt på med den nye generasjonen. Her returnerer selskapet til en mer tradisjonell prosessor-arkitektur der prosessoren består av fire 64-bits Kryo-kjerner.

Hver enkelt av disse kan klokkes opp til 2.2 GHz, og sluttresultatet er en prosessor som yter omtrent dobbelt så bra som dagens Snapdragon 810. Samtidig er også strømbehovet temmet en del, uten at de går ut med et eksakt tall for dette.

Kraftigere til spill

En av tingene som allerede var kjent med nye Snapdragon 820, var hvilken grafikk-brikke som skulle tas i bruk. Her vil en Adreno 530 grafikkprosessor (GPU) ta seg av grafikken når du for eksempel skal spille spill.

Sammenlignet med dagens Snapdragon 810-utgave, som bruker en Areno 430-GPU, vil ytelsen være omtrent 40 prosent bedre med nye Snapdragon 820.

Raskere nettverk

Når det kommer til nettverk har også disse hastighetene blitt forbedret. Her skal Snapdragon 820 klare å laste ned fra 4G-nettet med en makshastighet på 600 Mbps, samt laste opp filer med en hastighet på opptil 150 Mbps.

Det nye brikkesettet vil også støtte 2x2 MU-MIMO 802.11ac, hvilket betyr at du vil få en langt raskere forbindelse når du bruker en ny mobil eller nettbrett mot et trådløst nett.

I tillegg vil brikkesettet støtte 4K-skjermer, kameraer med en oppløsning på 28 megapiksler og LPDDR4-minne med en hastighet på 1866 MHz. Samtidig vil også USB 3.0- og NFC-støtte være på plass. Brikken har også støtte for Quick Charge 3.0, en teknologi som lar deg lade fire ganger raskere enn tradisjonelle løsninger, og 38 prosent raskere enn dagens Quick Charge 2.0.

Snapdragon 820 vil etter alt å dømme finne veien til kommende toppmodeller i 2016. Med andre ord får vi kanskje allerede i januar se de første telefonene eller nettbrettene med brikkesettet under panseret, når CES-messen åpner sine dører i Las Vegas.

Det finnes også andre prosessorer som kan spare mye strøm:
Her er den nye Cortex-A-35-prosessoren (Digi.no) »

(Kilde: Qualcomm)

annonse