Nyhet

Samsung og Google tar grep for å gjøre Android sikrere

Skal heretter slippe sikkerhetsoppdateringer hver måned.

Sikkerhetsproblemer omfatter absolutt alle i IT-verdenen, inkludert det mobile operativsystemet Android, som den siste tiden både har måttet tåle sleipe «løsepenge»-virus og sikkerhetsproblemer knyttet til fingeravtrykkteknologien. Nå skal det tas grep for å bedre Android-sikkerheten.

I en pressemelding og i et blogginnlegg kunngjør henholdsvis Samsung og Google nemlig at de skal effektivisere prosessen rundt utgivelsen av sikkerhetsoppdateringer. Heretter skal oppdateringene slippes jevnlig hver måned.

– Avgjørende med raskere respons

Det betyr i praksis at selskapene heretter skal slippe sikkerhetsoppdateringer hver måned til Samsungs Galaxy-enheter og til Googles Nexus-modeller. Årsaken til den nye og mer aggressive strategien er den stadig hyppigere utnyttelsen av sikkerhetshull.

Det farlige «Stagefright»-sikkerhetshullet var en viktig årsak til den nye strategien. Foto: Shutterstock / Zimperium (montasje)

– På grunn av sikkerhetsproblemene den siste tiden har vi revurdert vår tilnærming når det gjelder å få sikkerhetsoppdateringene ut til være enheter raskere. Siden programvare utnyttes på stadig nye måter er det avgjørende å få på plass en rask respons for å holde enhetene beskyttet, skriver Samsung i pressemeldingen.

Samsung har ennå ikke opplyst om akkurat hvilke Galaxy-enheter den nye strategien skal omfatte i denne omgang. Google på sin side skriver i blogginnlegget at de startet utrullingen av de nye oppdateringene den 5. august til modellene Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10, og Nexus Player.

«Stagefright»-sårbarheten utslagsgivende

Som nyhetsbyrået Reuters melder var det den nylig oppdagede og alvorlige «Stagefright»-sårbarheten som var utslagsgivende for Google sin del. Dette sikkerhetshullet, som vi omtalte i slutten av juli, gjør det mulig for hackere å ta kontroll over Android-telefoner simpelthen ved å sende en MMS til telefonen.

Sårbarheten befinner seg i et multimediabibliotek i Android som kalles Stagefright, som inneholder programkode for prosessering av en rekke populære multimediafiler, og er laget i C++. Sikkerhetshullet omfatter 95 prosent av alle Android-enheter.

Apple har også nylig fått store sikkerhetsutfordringer: Forskere laget en farlig dataorm som angriper fastvaren på Mac-maskiner »

Les også
Samsung Galaxy S6 Edge har alvorlige sikkerhetshull
Les også
To nye Nexuser, splitter ny Android og en ny strømmepinne
Les også
Manipulerer telefonnummere for å lure deg trill rundt
Les også
Hackere stjal fingeravtrykk rett fra mobilsensoren
Les også
– Verste Android-sikkerhetshull noensinne
Les også
– Slik blir den neste Nexus-telefonen
annonse