Nyhet

Dette er Huaweis nye toppmobil

Den kinesiske produsenten har nå dratt sløret av Honor 7.

På et pressearrangement i Kina nylig dro mobilgiganten Huawei sløret av det nyeste tilskuddet i sin Honor-serie, nemlig Honor 7. Det melder blant andre Android Central og Android and Me.

Med en skjerm på 5,2 tommer befinner Honor 7 seg størrelsesmessig mellom forgjengeren Honor 6 og Honor 6 Plus, som har skjermstørrelser på henholdsvis 5 og 5,5 tommer. Modellen byr på på mye nytt under panseret som Huawei håper skal lokke kundene til serien.

Kraftig prosessor og solid kamera

Honor 7 kommer i aluminiumsinnpakning i de tre fargene mørkegrå, gull og sølv. På innsiden finner man en åttekjerners prosessor av typen Kirin 935, som skal være en svakt forbedret utgave av Kirin 930-prosessoren som man finner i Huaweis nylig lanserte flaggskipmodell P8.

Mobilen vil dermed by på rimelig mye kraft. I tillegg leveres Honor 7 med 3 GB minne og enten 16 eller 64 GB lagringsplass, som kan utvides ved hjelp av at mikroSD-kort. Batteriet er på 3100 mAh, som er det samme som på Honor 6.

Honor 7 får en ny og forbedret fingeravtrykkleser levert av svenske FPC. Foto: FPC

Kameraene på den nye mobilen er heller ingenting å kimse av, med et bakkamera på hele 20 megapiksler og et frontkamera som skilter med 8 megapiksler.

Får fingeravtrykkleser

Ellers er kanskje den største nyheten at Honor 7 får innebygd fingeravtrykkleser, levert av det svenske selskapet FPC. Dette er det samme selskapet som også stod bak fingeravtrykkleseren i Huawei-modellen Ascend Mate 7. Denne avleseren hadde vi ikke spesielt stort hell med i vår test av telefonen i fjor.

Avleseren i Honor 7 er imidlertid en ny og forbedret modell, som ifølge FPC selv skal by på bedre ytelse og fleksibilitet, noe som formodentlig betyr at det skal bli lettere å lese av fingeravtrykkene.

Honor 7 skal bli tilgjengelig i Kina den 7. juli. For 16 GB-utgaven vil prisen i hjemlandet ligge på 320 og 350 dollar for henholdsvis Wi-Fi- og LTE-versjonen, mens 64 GB-versjonen vil koste 400 dollar. Når Honor 7 blir tilgjengelig i Norge, og til hvilken pris, er ennå ikke kjent. Under kan du se en promofilm av telefonen.

Huawei skal trolig lage den neste Nexus-telefonen: Det tyder i alle fall ryktene på »

Les også
Huaweis neste toppmodell kan være rett rundt hjørnet
Les også
Nexus 5X har blitt bedre på alle punkter unntatt ett
Les også
Huawei Honor 7: Her får du ekstremt mye for pengene
Les også
Huaweis nye mobiltelefon har rotérbart kamera
Les også
– Slik blir den neste Nexus-telefonen
Les også
Kinesiske Oppo lanserer ny og stilfull mobiltelefon
Les også
Huawei skal trolig lage den neste Nexus-telefonen
Les også
Huawei P8: P8 har funksjoner du ikke har sett før
Les også
Huawei P8: Lekkert flaggskip med knokefunksjon og lysmaling
Les også
– Huawei er ingen sikkerhetstrussel
annonse