Til hovedinnhold

– Slik blir den neste Nexus-mobilen

Nye opplysninger om den nye Google-mobilen har dukket opp.

Det er alltid et lite nysgjerrighetsskapende mysterium hvem som skal lage de neste Nexus-mobilene. I april meldte vi om troverdige rykter som indikerte at det er HTC som skal stå bak årets modeller, men uten noe mer informasjon. Nå vet vi trolig litt mer om de neste Nexus-ene.

Som TechRadar og PhoneArena rapporterer har den velrenommerte ryktemakeren Evan Blass nemlig lekket et par nye godbiter om mobiltelefonene, som det nok er verdt å ta på alvor.

Snapdragon 820 og QHD

Lekkasjen tyder på at Nexus-mobilene, som har fått navnene Sailfish og Marlin, får skjermstørrelser på henholdsvis 5,2 tommer og 5,5 tommer. Førstnevnte får trolig 1080p-oppløsning, mens Marlin-modellen visstnok skal skilte med QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler.

Illustrasjonsbilde.

Ellers ser Marlin-modellen ut til å få Snapdragon 820-brikken under panseret, i tillegg til 4 GB minne og kameraer på 12 og 8 megapiksler. Sailfish er ventet å ha tilsvarende spesifikasjoner, men skilter altså med lavere oppløsning.

Fingeravtrykkleser

Imidlertid ser det ut til at Sailfish-modellen skal utstyres med fingeravtrykkleser som angivelig skal plasseres på baksiden av mobilen. Alt er altså ennå rykter, så vi nok vente på offisielle kunngjøringer før noe kan vites sikkert.

Det er for øvrig lenge siden sist HTC lagde Nexus-telefoner. Selskapet stod faktisk bak den aller første Nexus-modellen, Nexus One, så langt tilbake som i 2010, og siden den gang har selskapet kun lansert nettbrettet Nexus 9 i 2014.

Ryktene sier at Google skal lage sin helt egen mobil: Det skal ikke bli en Nexus-modell »

Les også
Navnene på Googles nye telefoner er avslørt
Les også
– Google skal droppe Nexus-navnet på sine kommende mobiler
Les også
Årets nye Nexus-mobil er avslørt
Les også
Nå skal Google advare deg mot uønskede samtaler
Les også
Google skal lage sin egen telefon, og den heter ikke Nexus
Les også
– HTC skal lage årets Google Nexus-mobiler
Les også
– Slik blir den neste Nexus-telefonen
annonse