Til hovedinnhold

– LG skal lage Nexus-telefon med 3D-kamera

Det tyder ferske rykter på.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Det svirrer stadig nye rykter på mobilfronten, og én av sakene det har begynt å dukke opp mange spekulasjoner rundt er hvem som skal lage de neste Nexus-mobilene til Google. Vi meldte nettopp om nye rykter som ser ut til å bekrefte at kinesiske Huawei skal lage den neste Nexusen, men nå tyder mye på at også LG på nytt skal kaste seg på.

Nettstedet GforGames har snappet opp en sørkoreansk rapport om at LG jobber med en ny Nexus-modell. Dermed kan det altså se ut til at to Nexus-telefoner er underveis.

Premium-modell med 3D-kamera

Ikke mye er kjent om den angivelig kommende Google-telefonen fra LG, men det skal visstnok være snakk om en «premium»-modell, altså en telefon i den øvre prisklassen med formodentlig solide spesifikasjoner. Det foreligger imidlertid én interessant, teknisk opplysning om telefonen, nemlig at det angivelig skal by på et 3D-kamera.

Project Tango-teknologien, som den ryktede Nexus-telefonen fra LG kanskje vil komme med, kan lageavanserte 3D-kart i sanntid. Foto: Google/YouTube

Det er uvisst akkurat hva det er snakk om, men det er nærliggende å anta at løsningen har noe å gjøre med det såkalte «Project Tango»-konseptet fra Google, som vi meldte om allerede i februar i fjor. Project Tango-teknologien innebærer å bruke to kameraer, hvorav ett er i stand til å spore bevegelser, og en infrarød dybdesensor.

Meningen med denne teknologien er å gjøre mobiltelefoner og nettbrett i stand til å danne seg en komplett, menneskeliglignende forståelse av rom og bevegelse, som igjen kan brukes til å blant annet generere sanntids 3D-modeller av omgivelsene og potensielt revolusjonere mobil navigasjon og «utvidet virkelighet»-fenomenet.

Har vist frem teknologien

Google demonstrerte teknologien i en Android-baserte prototype-mobil i mai fjor som laget et tredimensjonalt kart av omgivelsene i sanntid ved å foreta hele 250 000 tredimensjonale målinger per sekund med sensorsystemet.

Selskapet viste også frem en prototype på et nettbrett som benytter teknologien på Computex-messen i fjor, og har også opprettet en egen Project Tango-side hvor man kan finne mer informasjon om det spesielle 3D-kamera-systemet. Hvorvidt den angivelig kommende Nexus-telefonen faktisk vil by på teknologien gjenstår altså ennå å se.

Rykter om at LG jobber med en ny Nexus-modell dukket for øvrig opp allerede i mars, men på det tidspunktet forelå det ingen andre opplysninger enn at Googles ingeniører har besøkt LGs hovedkvarter. LG har for øvrig allerede stått bak Nexus-modellene Nexus 4 og Nexus 5.

Det har også dukket opp rykter om en ny iPhone-modell: Dette vil trolig iPhone 6S by på »

annonse