Huawei skal trolig lage den neste Nexus-telefonen

Ifølge ferske rykter skal den kinesiske mobilgiganten lage den ny Google-telefonen.

De Android-baserte Nexus-telefonene både designes og utvikles av Google selv, men selve produksjonen av telefonene overlates til diverse andre selskaper. Den ennå relativt lille gruppen Nexus-produsenter ser nå ut til å få et nytt mektig medlem, nemlig den kinesiske mobilgiganten Huawei.

Nettstedet International Business Times skal ha vært i kontakt med en kilde med nært kjennskap til saken som hevder at Huawei og Google nå samarbeider om en ny Nexus-modell.

Bekrefter tidligere rykter

Kilden skal være ansatt ved Huaweis britiske avdeling, men ønsket å være anonym. Vedkommende kunne dessverre ikke dele noen tekniske detaljer eller lanseringstidspunkt, men mobilen skal visstnok slippes senere i år. Google selv har ikke kommentert saken.

Huawei er tilsynelatende ute etter å renvaske navnet sitt i vesten med den kommende Nexus-mobilen. Foto: Stefano Tinti/Shutterstock.com

Dette er for øvrig ikke første gangen det har dukket opp rykter om at Huawei ville bli den neste Nexus-produsenten. Allerede i begynnelsen av mars kunne vi melde at sjefen i markedsforskningsselskapet iSuppli hadde skrevet på bloggen sin at Google hadde valgt Huawei som sin neste samarbeidspartner.

Ellers foreligger det altså ennå ingen tekniske detaljer om den kommende Nexus-telefinen fra Huawei. I mai viderebragte imidlertid Android Authority rykter om at telefonen ville få en 5,7-tommers skjerm med «quad HD»-oppløsning, det vil si 2560 x 1440 piksler, og en Snapdragon 810-prosessor.

Vil «renvaske» seg

Som tidligere tilsier også de nye ryktene at Huaweis motivasjon for samarbeidet er å bidra til å «renvaske» navnet sitt etter diverse mistanker om at selskapet har spilt på lag med kinesiske myndigheter når det gjelder spionasjevirksomhet, noe som har gitt Huawei et litt frynsete rykte.

Særlig gjelder dette USA, som allerede har et noe anstrengt forhold til Kina, nettopp på grunn av spionasjebeskyldninger. Som et ledd i å fri til amerikanerne planlegger Huawei visstnok å å basere seg ene og alene på Googles egne programvareløsninger med den nye Nexus-telefonen, i stedet for å integrere sine egne løsninger, slik de gjør på Android-telefoner i Kina.

Dette håper selskapet vil øke tilliten til Huawei på det amerikanske mobilmarkedet. På grunn av sikkerhetsbekymringene knyttet til Huawei-telefonene har det for øvrig blitt opprettet et eget tilsynsorgan for å holde øye med selskapets tjenester og produkter i Storbritannia, som konkluderte med at selskapet ikke er en sikkerhetstrussel.

Vi har kikket på den nye kjempemobilen til Huawei: P8 Max er så stort at det er vanskelig å få fingrene rundt den »

(Via GSMArena)

Les også
– Slik blir den neste Nexus-telefonen
Les også
Kinesiske Oppo lanserer ny og stilfull mobiltelefon
Les også
Dette er Huaweis nye toppmobil
Les også
Sjekk den kinesiske gigamobilen!
Les også
– Huawei er ingen sikkerhetstrussel
Les også
Den neste Nexus-telefonen skal trolig lages av kinesisk mobilgigant
annonse