Den 3D-skrevne riflen blir farligere

«Grizzly» kan nå holdes i hendene og avfyre mange skudd.

Selv om de 3D-skrevne skytevåpnene har skapt mye bekymring og stor ståhei, har ikke våpnene hittil representert den helt store trusselen på grunn av den foreløpig lave kvaliteten til disse heller billige plastproduktene.

For eksempel eksploderte den berømte «Liberator»-pistolen da politiet i Australia skulle prøve å avfyre skudd nummer to, og også den nylig omtalte 3D-skrevne riflen «Grizzly» tålte i utgangspunktet å bli avfyrt kun én gang.

Farligere versjon

Ikke uventet er forbedringene dog underveis, og Grizzly-riflen har nå fått en liten oppgradering som kan bidra til å øke trusselnivået en smule. Den kanadiske skaperen av våpenet har nemlig skrevet ut en mer robust utgave som er i stand til å brenne av langt flere patroner. Det melder The Inquirer.

Den oppgraderte versjonen heter Grizzly 2.0 og benytter i likhet med den forrige versjonen .22-kalibers ammunisjon. Som du kan se i demonstrasjonsvideoen under holder skaperen imidlertid våpenet i hendene denne gangen og avfyrer hele 14 skudd etter hverandre før ABS-plasten begynner å sprekke.

Det tar riktignok noen sekunder å lade våpenet etter hvert skudd, men ikke desto mindre betyr dette at de 3D-skrevne våpnene er i ferd med å bli bedre, slik flere av kritikerne har fryktet.

Tilgjengelig snart

I videobeskrivelsen på YouTube skriver mannen bak den oppgraderte Grizzly-riflen at filene til våpenet skal bli tilgjengelig innen kort tid. Det er ennå uvisst hvordan myndighetene har reagert på akkurat denne nyheten, men i USA har man som kjent allerede tatt opp kampen med fenomenet.

Det amerikanske forsvarsdepartementet har gjort tegningene til Liberator-pistolen forbudt, og i Calfornia er det blitt foreslått å totalforby 3D-skrevne våpen på bakgrunn av at de kan lages anonymt. Norske myndigheter har også varslet at de vil slå ned på 3D-skrevne våpen.

3D-skrivere har mange spennende bruksområder:
NASA har laget deler til romraketter med teknologien »

(Kilde: The Inquirer)

Les også
Dette er den første byen som bannlyser 3D-skrevne våpen
Les også
Dette er verdens første 3D-skrevne pistol av metall
Les også
Se den massive, 3D-skrevne «Alien-katedralen»
Les også
Den 3D-skrevne pistolen blir museumsgjenstand
Les også
Her tester NASA en 3D-skrevet rakettdel
Les også
Slik velger du riktig 3D-skriver
Les også
3D-skrivere til hjemmebruk kan være skadelige
Les også
Har laget en fungerende 3D-skrevet rifle
Les også
Lager programvare som skal gjøre det umulig å printe pistoler
Les også
Politiet lagde 3D-printet pistol som eksploderte
Les også
Bråstans for selskap bak 3D-printede skytevåpen
Les også
I dag lastet jeg ned en pistol fra Internett
Les også
Her er verdens første 3D-printede våpen
annonse