Nyhet

Dette er verdens første 3D-skrevne pistol av metall

Men den krever høy kompetanse for å lages.

Det Texas-baserte selskapet Defense Distributed vakte både oppsikt og harme da de kunngjorde at de hadde laget verdens første 3D-skrevne skytevåpen, plastpistolen «Liberator».

Trusselen som dette våpenet representerte var nok likevel noe overdrevet, da den dårlige holdbarheten gjorde at pistolen gikk i stykker etter noen få skudd.

Det var vel bare et spørsmål om tid før noen kom på en bedre løsning, og nå kan et selskap ved navn Solid Concepts melde at verdens første 3D-skrevne pistol av metall er et faktum.

Foto: Solid Concepts

Høy kvalitet

Pistolen som selskapet har skrevet ut er den tradisjonrike modellen M1911, som ble brukt som standard sekundærvåpen i det amerikanske forsvaret helt fra 1911 og frem til 1985.

Pistolen består av over 30 deler, som Solid Concepts skrev ut ved hjelp av en teknikk som innebærer å smelte sammen metallpulver ved hjelp av en laser. Dette er den samme metoden som NASA brukte til å skrive ut en rakettdel tidligere i år.

Ifølge selskapet gir teknikken meget høy presisjon og kvalitet, og på bloggen sin skriver de at våpenet fungerer «strålende». En våpenekspert har hittil fyrt av 50 vellykkede skudd med pistolen, og sågar truffet flere innertiere fra rundt 30 meters avstand.

Ingen umiddelbar fare

For en gangs skyld er virksomheten også 100 prosent lovlig. Solid Concepts er ifølge dem selv nemlig det eneste 3D-skrivingsselskapet hittil som har fått den føderale lisensen til å drive med våpenproduksjon.

I motsetning til det 3D-skrevne plastvåpenet til Defense Distributed er det for øvrig ingen umiddelbar fare for at privatpersoner vil begynne å skrive ut metallpistolen. Lasersmeltingsskriverne er nemlig forbeholdt industrien og er meget kostbare, i tillegg til at de kun kan brukes av spesialisert personell.

I videoen under ser du en demonstrasjon av den 3D-skrevne metallpistolen.

De 3D-skrevne plastvåpnene har også blitt forbedret: En rifle kan nå fyre av flere skudd uten å gå i stykker »

(via Ars Technica)

Les også
3D-skrev fungerende dronefly på under 24 timer
Les også
Dette er den første byen som bannlyser 3D-skrevne våpen
Les også
Nå skal Rolls-Royce ta i bruk 3D-skrivere – til fly
Les også
Se den massive, 3D-skrevne «Alien-katedralen»
Les også
Den 3D-skrevne pistolen blir museumsgjenstand
Les også
Her tester NASA en 3D-skrevet rakettdel
Les også
Den 3D-skrevne riflen blir farligere
Les også
3D-skrivere til hjemmebruk kan være skadelige
Les også
Har laget en fungerende 3D-skrevet rifle
Les også
Lager programvare som skal gjøre det umulig å printe pistoler
Les også
I dag lastet jeg ned en pistol fra Internett
Les også
Her er verdens første 3D-printede våpen
annonse