Se den massive, 3D-skrevne «Alien-katedralen»

Det vanvittig kompliserte kunstverket er laget av sand.

Mye av det 3D-skrivere kan brukes til omfatter bruksgjenstander med en praktisk nytteverdi, som romfartsutstyr og mikrobatterier, men teknologien byr selvsagt også på uante muligheter for de med mer kunstneriske ambisjoner.

Det hittil beste eksemplet på dette er nok det nye prosjektet til de to arkitektene Michael Hansmeyer og Benjamin Dillenburger, som nå har satt en ny standard innen komplisert, 3D-skrevet estetikk.

260 millioner overflater

Som nettstedet PopSci melder har de to kunstnerne nettopp fullført et mektig verk de har kalt for «Digital Grotesque», som er et komplett, 3D-skrevet rom.

Foto: Digital Grotesque

Det er imidlertid ikke et vanlig rom det er snakk om, men derimot et antall superkompliserte og uhyre detaljrike strukturer med et designtema som minner om omgivelsene fra de kjente «Alien»-filmene.

Det 3D-skrevne «Alien-rommet» er 3,2 meter høyt, har et areal på 16 kvadratmeter og veier solide 11 tonn. Til sammen har det unike kunstverket vanvittige 260 millioner overflater.

Tilfeldige mønstre

Materialvalget er også av det uvante slaget. I stedet for å bruke plast, som er det vanligste materialet til 3D-skriving, brukte de to kunstnerne nemlig sand som ble bundet sammen med en form for limstoff.

Enda mer oppsiktsvekkende er det at verket ikke utelukkende ble bygget etter en forhåndsdefinert design. Arkitektene brukte nemlig algoritmer som gjorde at modellene ble skrevet ut med delvis tilfeldige mønstre, noe som ga et uforutsigbart og «organisk» resultat.

Digital Grotesque tok til sammen ett år å planlegge og hele én måned å skrive ut. Deretter ble de ulike delene satt sammen, noe som tok rundt en dag. Flere bilder kan du se på prosjektets hjemmeside, og sjekk også ut videoen under.

Har du også lyst til å begynne å 3D-skrive kunstverk?
Slik velger du riktig 3D-skriver (Ekstra) »

(Kilde: PopSci, via Gizmodo)

Les også
Se én hel dag i en musepekers liv
Les også
Forskere har laget billig 3D-skriver som kan skrive metallgjenstander
Les også
Nå skal Rolls-Royce ta i bruk 3D-skrivere – til fly
Les også
Dette er verdens første 3D-skrevne pistol av metall
Les også
Glem 3D-skriving – nå kommer 4D-teknologien
Les også
Den 3D-skrevne pistolen blir museumsgjenstand
Les også
Nå vil NASA 3D-skrive gigantiske deler - i rommet
Les også
Her tester NASA en 3D-skrevet rakettdel
Les også
Slik fungerer 3D-skriving i Windows 8.1
Les også
Slik velger du riktig 3D-skriver
Les også
Den 3D-skrevne riflen blir farligere
Les også
– Du kan spare tusenvis av kroner på 3D-skriving
Les også
Nå skal det bli enklere å 3D-skrive avanserte objekter
annonse