Nyhet

Dette er den første byen som bannlyser 3D-skrevne våpen

Vil slå ned på fenomenet før det sprer seg.

Etter at nyheten sprakk om at verdens første 3D-skrevne våpen hadde sett dagens lys i mai, kom myndighetene raskt på banen i form av blant andre det amerikanske forsvarsdepartementet, som fjernet tegningene fra produsentens hjemmeside.

På det tidspunktet hadde tegningene allerede blitt lastet ned over 100 000 ganger, og siden har det også dukket opp 3D-skrevne plastvåpen av bedre kvalitet enn den opprinnelige Liberator-pistolen.

Philadelphia totalforbyr

På tross av reaksjonene har det ennå ikke dukket opp noen formelle forbud mot våpnene, men nå har myndighetene i en amerikansk by omsider tatt grep, skriver The Inquirer.

Byrådet i Philadelphia, som er en av storbyene på USAs østkyst, har nemlig enstemmig vedtatt lover som forbyr både produksjon, besittelse og bruk av 3D-skrevne våpen. Byen er dermed den første som har gått til dette skrittet.

Lovgiverne kjenner visstnok ikke til at det foregår 3D-skriving av våpen i Philadelphia, men meningen med den nye lovgivningen er å være «føre var» og prøve å forhindre spredning av slike våpen allerede før den har startet.

Dette kan igjen ha sammenheng med at Philadelphia er blant de mest belastede byene i USA når det gjelder våpenrelatert kriminalitet, deriblant drap. På nasjonalt nivå er man for øvrig i ferd med å utvide lovverket for våpen som ikke kan oppdages, som blant annet vil omfatte de 3D-skrevne plastvåpnene.

Nå har man også 3D-skrevet våpen ev metall: Disse er imidlertid helt lovlige »

(Kilde: The Inquirer)

Les også
Mannen bak de 3D-skrevne våpnene har fått tillatelse til å spre instruksjonene på nettet
Les også
Nå har de 3D-skrevne våpnene blitt enda kraftigere
Les også
Dette er verdens første 3D-skrevne pistol av metall
Les også
Den 3D-skrevne pistolen blir museumsgjenstand
Les også
Her tester NASA en 3D-skrevet rakettdel
Les også
Den 3D-skrevne riflen blir farligere
Les også
Har laget en fungerende 3D-skrevet rifle
Les også
Lager programvare som skal gjøre det umulig å printe pistoler
annonse