Til hovedinnhold

Bråstans for selskap bak 3D-printede skytevåpen

Det amerikanske forsvarsdepartementet var ikke imponert.

Det amerikanske forsvarsdepartementet har nå kommet med et forbud mot tegningene til the Liberator. The Liberator er en veldig enkel pistol, som du kan printe ut hjemme, om du har en såkalt 3D-skriver.

Tilgjengelig for alle

Debatten om våpen som kan skrives ut har rast, med god grunn. Med plantegningene til pistolen, som var fritt tilgjengelig på nett, kunne hvem som helst i teorien skrive ut en pistol hjemme i sitt eget hjem.

Ingen lykke hos DefCad.

Etter at tegningene ble lagt ut på nettstedet DefCad, ble de lastet ned av utrolig mange. I løpet av de første to dagene ble det registrert hele 100 000 nedlastninger.

DefCad er et eget torrent-nettsted, for innhold til 3D-skrivere. Slike torrent-sider for 3D-innhold finnes riktignok allerede, men det har vært en skepsis mot tegninger som kan brukes til å produsere våpen. Hos DefCad var det ingen slik skepsis.

Nå har altså forsvarsdepartementet kommet på banen, i et forsøk på å hindre en videre distribusjon. Dermed blir du møtt av en diger logo fra forsvarsdepartementet når du besøker DefCad, med en melding fra DefCad om at filene er fjernet for nedlastning etter en henstilling fra departementet.

DefCads problem, ifølge forsvarsdepartementet, er at de muligens har brutt amerikanske lover om våpeneksport, siden filene har blitt lastet ned verden over. Det aktuelle brevet kan leses i sin helhet hos Forbes.com.

The Pirate Bay tar over

Siden DefCad er ute av spilld har det blitt velkjente the Pirate Bay som har tatt over stafettpinnen.

I skrivende stund er det noe over 2000 personer som deler ut plantegningene, og godt over 100 personer som laster ned. I tillegg finnes det flere ulike, andre våpenpakker du kan laste ned.
Norske politikere er rimelig klare i sine synspunkter:
Flere av Stortingspartiene vil slå hardt ned på 3D-printede våpen »

(Kilde: Torrentfreak)

annonse