Til hovedinnhold

Mobilt bredbånd blir mye billigere

Grunnet sterk vekst i antall mobile bredbåndskunder i Norge, kommer prisen til å falle kraftig i tiden framover. Analytikeren John Strand i Strand Consulting trekker paralleller til vårt naboland Sverige, der prisen på mobilt bredbånd har falt etter hvert som flere ønsker seg et trådløst alternativ til bredbånd over fastnett. Til Dagens It sier han at mobilt bredbånd har fått en mye bedre mottakelse enn det mobiltelefonen gjorde da den ble introdusert på det norske markedet.

Siden introduseringen av mobilt bredbånd i fjor, har det vært en sterk og jevn kundevekst som har ført til oppsving for mobilt bredbånd i Norge. Likevel er prisen på mobilt bredbånd i Norge over dobbelt så høy som i Sverige.

Halv pris i Sverige

Mobile bredbåndskunder i Sverige betaler i dag omtrent halvparten av det en norsk kunde må betale for å komme seg på nett med mobilt bredbånd. Noe av grunnen til dette er at mange svensker ser mobilt bredbånd som et fullgodt alternativ til fastnettsbredbånd.

- Prisene i Sverige er under halvparten av det de er i Norge fordi det er flere som bruker mobilt nett. Der kvitter folk seg også med fastlinjene, sier Strand.

Lys fremtid for mobilt bredbånd

John Strand tror mobilt bredbånd i Norge vil fortsette å vokse de neste årene, og at kundene vil oppleve både høyere hastigheter og lavere priser innen kort tid. Han tror også at mobile bredbåndskunder i enda større grad vil kutte ut bredbånd over fastnett etter hvert.

- Vi kommer til å se at kundene i stigende grad kommer til å være i en situasjon der mobilt bredbånd er et seriøst alternativ til fastlinje, sier Strand.

Mer om
annonse