Til hovedinnhold

- Norge ligger to år bak

I Sverige kan du surfe ubegrenset for 199 svenske kroner i måneden, mens du her til lands må betale nesten tre ganger så mye for fri bruk av ditt mobile bredbånd. For fri bruk med Telenor og Netcom må du betale 499 kroner i måneden, som vil si 330 kroner mer enn i Sverige dersom vi beregner inn kronekursen.

For øyeblikket er Ice.net billigst på fri bruk av mobilt bredbånd med en pris på 399 kroner i måneden.

Bra konkurranse i Sverige

Administrerende direktør i Teleplan Asgeir Myhre sier til Mobilen at det vil ta et par år før vi får svenskepriser på mobilt bredbånd her i Norge. Noe av grunnen til dette er at det er flere brukere og flere tilbydere av mobilt bredbånd i Sverige enn i Norge.

- Det er stor forskjell på grunn av at konkurransen er tøffere på dette i Sverige, blant annet med operatøren 3 som har satset spesifikt på høy båndbredde i mobilnettet i flere år, sier Myhre.

Økt konkurranse, laver priser

Myhre tror likevel at prisene vil falle i Norge også, etter hvert som det blir flere mobile bredbåndsleverandører. At flere tar i bruk mobilt bredbånd vil også være med på å presse prisene nedover.

- I Norge vil nok prisene gå ned både fordi det er gryende konkurranse – med Ice og Network Norway som nye operatører med egne nett – og fordi bruken går kraftig opp, sier han.

Svenskepriser om to år

I går meldte Mobilen om at analytikeren John Strand trodde det ville bli billigere å bruke mobilt bredbånd når det ble et fullgodt alternativ til bredbånd via fastnett. Asgeir Myhre har også tro på at prisen på mobilt bredbånd vil falle ned til det nivået det er på i Sverige, men at det vil ta litt tid.

- Jeg tipper vi ligger cirka to år bak Sverige i prisutviklingen på dette området, avslutter Myhre.

Mer om
annonse