Til hovedinnhold

Sjekk været på mobilen

Når du farter rundt i sommerferien på jakt etter finværet, kan det være lettere å ta en rask sjekk av været på mobilen i stedet for å skru på PC-en. Værmeldingen på radio blir ofte for udetaljert, med mindre du befinner deg i de største byene eller på Spitsbergen.

Med et kvikt søk kan du få værvarselet på flere hundre tusen steder i Norge, noe som gir deg en mer nøyaktig oversikt over værutsiktene. Du kan også finne værvarsel for millioner av steder rundt om i verden på de norske værsidene.

Slik gjøres det

For å sjekke været på mobilen trenger du en mobiltelefon med støtte for EDGE, 3G eller turbo-3G, slik at du kan logge deg på internett. I noen tilfeller må du også konfigurere mobilen din for bruk av internett, noe som enkelt kan gjøres ved å gå inn på hjemmesiden til din mobiloperatør og finne ”MMS/WAP-innstillinger” eller lignende. Da kan du få tilsendt innstillingene direkte til mobilen.

Fordi de aller fleste betaler noen kroner per megabyte for datatrafikk, vil det lønne seg å bruke såkalte WAP-sider som er spesialtilpasset for mobil, framfor den vanlige webadressen. Grunnen til dette er at WAP-sidene ikke er overlesset med store bilder og reklame, noe som gjør at du bruker færre megabyte på å laste opp siden. Når du har åpnet nettleseren på mobilen din, er det bare å taste inn WAP-adressen til din foretrukne værtjeneste.

Vi har tidligere skrevet om NRKs lansering av værtjenesten Yr.no for mobil denne sommeren, men de er langt i fra alene om å ha mobile værtjenester.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Blir det sol der du er? 
 

VGs Pent.no

Enten du går via VG Netts hovedside eller klikker deg direkte inn på http://posh.storm.no/wap kommer du fram til den samme oversiktlige værsiden som har fått navnet Pent.no. Her kan du skrive inn stedsnavn, og eventuelt fylke, for å søke i Norge, og få fram informasjon om temperatur, værforhold og vind på fire tider av døgnet, i tillegg til badetemperaturer. Du kan også finne været på ulike utenlandske destinasjoner.

Du har også muligheten til å få tilsendt korttidsvarsel på SMS eller MMS hver dag til henholdsvis fire og fem kroner per melding.

Dagbladet.no Vær

På Dagbladets mobile værtjeneste kan du finne været på 750.000 steder i Norge, og 7,5 millioner steder i verden. Når du taster inn http://wap.db.no/vaer i nettleseren på mobilen din, får du valget mellom å bruke søkefeltet eller velge mellom Norges fylker. Du kan også trykke på en verdensdel for å finne steder i utlandet.

Når du har funnet riktig sted, får du opp værvarsling både for i dag og i sju dager framover. Du får også været på tre tidspunkter på dagen for de første to dagene, der temperatur, vind, nedbør og skydekke vises på skjermen. Du får også opp de siste nyhetene fra Dagbladet.no og noe reklame, som gjør at siden er noe større enn de andre. Ønsker du en oppdatering av været på SMS, koster det fem kroner per melding, men du kan selv bestemme når på døgnet du vil motta meldingen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Sjekk været i Geirangerfjorden! 
 

NRKs Yr.no

Når du åpner http://wap.yr.no på mobilen din, blir du møtt av en oversiktlig liste med de største byene i Norge og et søkefelt litt lenger ned på siden. Ønsker du for eksempel å vite hvordan været er i Kristiansand, kan du trykke på denne byen. Da får du opp temperatur, værforhold og vind for i dag klokken 07.00, 13.00 og 19.00. Du kan også sjekke langtidsvarselet som strekker seg fem dager fram i tid.

Ønsker du å sjekke været på et mindre sted, kan du bruke søkefeltet. Er du på ferie i utlandet, kan du trykke ”andre land” for å finne været i over 20 land, fortrinnsvis i Europa.

Været fra TV2

Også TV2 har en egen værtjeneste som er tilpasset mobiltelefonen, som du finner ved å gå inn på http://wapb.tv2.no/wap/vaeret. Her kan du velge mellom to-, fem- og tidagersvarsel for å finne ut hvordan været blir. Ellers er denne tjenesten nokså lik den tjenesten VG Nett tilbyr, sannsynligvis fordi begge er utviklet i samarbeid med Storm Weather Center.

Værvarsel på SMS eller MMS koster henholdsvis fire- og fem kroner per melding.

Nettavisen Vær

Nettavisen har i likhet med VG og TV2 en værtjeneste som er utviklet i samarbeid med Storm Weather Center. Den er nærmest identisk med TV2s værtjeneste, og du kan også her få værvarselet for ti dager framover.

For Nettavisens værtjeneste går du inn på http://posh.storm.no/wap/Nettavisen ,hvor du også kan bestille værvarsel på SMS eller MMS.

Mer om
annonse