Nyhet

Innebygget mobilt bredbånd

Trådløst mobilt bredbånd er i vinden for tiden, og stadig flere kobler seg til nett via mobilen. Nå lanserer Toshiba laptoper som fjerner behovet for ekstrautstyr, og støtte for turbo-3G er innbygget.
Ericsson leverer teknologi
I løpet av høsten lanserer Toshiba de første laptopene med innebygde løsninger for mobilt bredbånd. Teknologien er det svenske Ericsson som står for, og fordelene er mange ved å slippe eksterne tilkoblinger. Utstyret fra Ericsson gir deg nedlastingshastigheter på opp til 7,2 megabit i sekundet ned, og hele 2 megabit opplasting. Maskinene vil også ha innebygget GPS.
- Den største fordelen med innebygget løsning er at det blir enklere å bruke, samtidig som du sparer batterikapasitet, sier markedsjef Eva Sparr i Ericsson til svenske IGD.
Vanskeligere å oppgradere
En evig utfordring med innebygde løsninger, er muligheter for oppgradering. Laptoper er mer tungvinte å oppgradere enn stasjonære PC-er, men Eva Sparr i Ericsson tror den naturlige utskiftelsesraten for laptoper vil eliminere det problemet.
- Vi er overbevist om at dagens båndbredde vil være tilstrekkelig i de tre årene som en bærbar maskin i gjennomsnitt anvendes, fortsetter Sparr til IDG.
Ericsson har allerede tilsvarende avtaler med Dell og Lenovo, og ifølge GSM Association er det per dags dato 84 laptop-modeller med innebygget støtte for trådløst mobilt bredbånd.

Les også
Vi har tastet på "supermobilen" Toshiba TG01
Les også
Toshibas mesterverk av en mobil
Les også
Egen logo for mobilt bredbånd
Les også
Flere får turbo-3G
Les også
Samarbeid om mobilt bredbånd
Les også
Slik blir utviklingen av mobilt bredbånd
Les også
Mobilt bredbånd tar av i Norge
Les også
Miljøvennlig fra Dell
Les også
- Norge ligger to år bak
Les også
Mobilt bredbånd blir mye billigere
Les også
Velg rett mobilnett i utlandet
Les også
De verste mobiltruslene
annonse