Til hovedinnhold

Innebygget mobilt bredbånd

Trådløst mobilt bredbånd er i vinden for tiden, og stadig flere kobler seg til nett via mobilen. Nå lanserer Toshiba laptoper som fjerner behovet for ekstrautstyr, og støtte for turbo-3G er innbygget.
Ericsson leverer teknologi
I løpet av høsten lanserer Toshiba de første laptopene med innebygde løsninger for mobilt bredbånd. Teknologien er det svenske Ericsson som står for, og fordelene er mange ved å slippe eksterne tilkoblinger. Utstyret fra Ericsson gir deg nedlastingshastigheter på opp til 7,2 megabit i sekundet ned, og hele 2 megabit opplasting. Maskinene vil også ha innebygget GPS.
- Den største fordelen med innebygget løsning er at det blir enklere å bruke, samtidig som du sparer batterikapasitet, sier markedsjef Eva Sparr i Ericsson til svenske IGD.
Vanskeligere å oppgradere
En evig utfordring med innebygde løsninger, er muligheter for oppgradering. Laptoper er mer tungvinte å oppgradere enn stasjonære PC-er, men Eva Sparr i Ericsson tror den naturlige utskiftelsesraten for laptoper vil eliminere det problemet.
- Vi er overbevist om at dagens båndbredde vil være tilstrekkelig i de tre årene som en bærbar maskin i gjennomsnitt anvendes, fortsetter Sparr til IDG.
Ericsson har allerede tilsvarende avtaler med Dell og Lenovo, og ifølge GSM Association er det per dags dato 84 laptop-modeller med innebygget støtte for trådløst mobilt bredbånd.

Mer om
annonse