Til hovedinnhold

Vurderer å droppe fri nedlastning

Norske leverandører av mobilt bredbånd har alle en maksgrense på 5 gigabyte, for hvor mye kundene kan laste ned i løpet av en måned. Dersom en mobilt bredbåndskunde bruker langt mer enn dette, kan operatørene sette kraftige begrensninger på hastigheten. Likevel er det sjeldent at Telenor, Netcom eller Ice.net velger å strupe det mobile bredbåndet til en kunde som bruker for mye.

Dette mener Ice-sjefen er unikt i forhold til andre land i Europa, og sier at Ice.net vil i framtiden vurdere andre forretningsmodeller enn fastpris slik vi kjenner det i dag, ifølge Amobil.

Hvor raskt er ditt mobile bredbånd? Kjør en test med Speedometeret!

Betal for hastighet?

Administrerende direktør Matthias Peter i Ice.net hevder at rundt 20 prosent av kundemassen bruker en stor overvekt av datatrafikken. Det innebærer at kundene bruker sitt mobile bredbånd til streaming av filmer, fildeling, eller laster ned store mengder data, noe som vil kunne gå utover hastigheten til småbrukerne. Derfor kan det bli aktuelt å innføre nye prissystemer, hvor storbrukerne betaler for bedre hastighet og mer kapasitet, til tross for at det i dag finnes en begrensning på 5 gigabyte datatrafikk per kunde.

(Artikkelen fortsettes.)


Administrerende direktør Matthias Peter i Ice.net.

- Vår utfordring er nok å forklare kundene hva begrensningen innebærer. Fem gigabyte i måneden er veldig teoretisk, dersom de surfer litt, sjekker e-post og ser litt på You Tube, er det ingen som vil merke noe til en slik begrensning, sier Peter til Amobil.

- Jeg tror fastpris opptil et visst punkt er en løsning, der de som virkelig er storbrukere heller betaler litt ekstra for å sikre seg tilgang, god service og stor nedlastningshastighet, avslutter Peter.

Mer om
annonse