Til hovedinnhold

LGs smartklokke med 4G får en heftig prislapp

... og en mulig LG G3-etterfølger er lekket.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kostbare smartklokker. Det finnes et par av dem, men uansett hva som skjer virker det tvilsomt at noen klarer å overgå Apples toppmodell, Watch Edition, med det første. LGs nye Watch Urbane LTE kaster seg nå inn i miksen med en noenlunde stiv pris.

Smartklokken har 4G-tilkobling og kjører på operativsystemet webOS. I tillegg er den designet for å se ut som et stilrent ur, heller enn teknofirkantene som dominerte i første generasjon smartklokker. Prisen for herligheten? 650 000 koreanske won, eller 4700 kroner før norske avgifter.

Det er noe dyrere enn det Apple skal ha for hovedmodellen av Apple Watch, som koster rundt 4500 kroner i markedene der den lanseres nå i neste måned. Muligens er ikke prisforskjellen så unaturlig, med tanke på at LGs klokke er en fullverdig mobiltelefon med en mengde funksjoner og et smart operativsystem.

Oppfølger til LG G3 på vei?

De relativt tykke rammene rundt skjermen antyder at dette er en rimeligere modell og ikke den kommende toppmodellen. Foto: s3rv1cet3ch@xda-developers.com

For de som venter på mer LG-nytt begynner det så smått å bli på tide å se etter oppfølgeren til LG G3 på ryktebørsen. LGs toppmodell er ti måneder gammel, og toppmodeller skiftes som kjent ofte ut én gang i året.

Nå har det dukket opp nye bilder av det som flere medier presenterer som en mulig LG G4. Slett ikke alle tar med at ryktenes kilde omtaler dette som LG G4 Note.

Se flere bilder av telefonen på Photobucket.com.

At dette er en ny LG-modell virker dog svært sannsynlig, ettersom telefonen bærer LGs marginalt oppdaterte logo, der G-en er bittelitt spissere enn den pleide å være. Vi mistenker at det egentlige navnet er LG G4 Stylus, og at den dermed blir oppfølgeren til G3 Stylus, som var en betydelig svakere utgave i G3-serien. Egentlig delte den kun deler av designen fra toppmodellen.

Midt-på-stigen?

Vi ser tendenser til at dette kan være en midt-på-stigen-modell i bildene som har lekket også. For eksempel har telefonen en ganske voldsom ramme rundt skjermen, en ramme som LG tidligere har vært blant de flinkeste i klassen til å slanke vekk.

Det som mistenkes å være en skjermpenn øverst til venstre på baksiden kan også være en antenne for å ta imot digitale TV-signaler. Det har vi flere ganger tidligere sett i LGs modeller ved lansering, ettersom de gjerne tar med seg koreanske prototyper for demonstrasjoner.

Et tidligere rykte har vist en buet telefon som skulle være G3-oppfølgeren. Enkelte medier har hevdet at det ville være unaturlig med en ny buet toppmodell, samtidig som LG lager kraftpluggen G Flex 2. Samtidig er det flere andre telefoner i LGs utvalg nå som er buet eller deler elementer fra G Flex 2-designen.

(Kilder: xda-developers.com via androidandme.com, engadget.com)

annonse