Til hovedinnhold

LG slipper «eksklusive» billigtelefoner

Dro sløret av tre nye, rimelige modeller.

LG

Nye produkter fortsetter å velte ut fra produsentene på den pågående mobilmessen MWC i Barcelona. Nå har sørkoreanske LG avduket tre nye mobiltelefoner i det lavere prissegementet, som til tross for sin rimelige prisklasse likevel skal appellere til dem med høye krav, ifølge produsenten.

De nye modellene heter Spirit, Leon og Joy, og vil få veiledende priser på henholdsvis 1790 kroner, 1090 kroner og 890 kroner. Spririt-modellen kommer med 4G LTE, og Leon-modellen kan også fåes med denne standarden, men da må du ut med 1390 kroner i stedet. Den rimeligste kommer kun med 3G.

LG Spirit 4G LTE. Foto: LG

Inspirert av dyrere modeller

Skjermstørrelsene er på 4,7 tommer for den dyreste modellen, mens Leon og Joy kommer med skjermer på henholdsvis 4,5 og 4 tommer. Spirit blir tilgjengelig i Norge denne måneden, mens de tre andre kommer i løpet av andre kvartal.

Noe av det som skal gi telefonene et litt mer «eksklusivt» preg er blant annet at de kommer med et svakt buet design, som ifølge LG er inspirert av modellene G Flex og G Flex 2. Dette designgrepet omfatter imidlertid kun Spirit og Leon. I tillegg til dette kommer den dyreste modellen Spirit med noe som heter «In-cell touch»-teknologi, en relativt fersk løsning som vi først meldte om i oktober i fjor.

Denne teknologien innebærer at berøringssensorene er bakt inn i selve LCD-modulen, noe som både skal gi bedre trykkfølsomhet og bedre bildekvalitet ved at selve bildet ligger nærmere mobilens overflate. Ifølge LG er dette en løsning som vanligvis kun leveres med vesentlig dyrere mobiltelefoner.

Kommer med G Flex 2-funksjoner

De nye, rimelige mobilene kommer også med andre funksjoner som i utgangspunktet ble laget for dyrere modeller, for eksempel «Gesture Shot», som lar deg ta selfie-bilder ved å knytte hånden foran linsen for å starte selvutløseren på tre sekunder. «Glance View» er også på plass, som lar deg enkelt se varslinger som tid, meldinger eller ubesvarte anrop ved å trekke fingeren nedover skjermen når telefonen er slått av. Denne kom først med G Flex 2.

Av andre tekniske spesifikasjoner kommer Spirit og Leon 4G med firekjernede Qualcomm-prosessorer på 1,2 GHz, mens 3G-utgaven av Leon og Joy kommer med henholdsvis firekjerners MediaTek-prosessor på 1,3 GHz og en tokjernerns Qualcomm-brikke på 1,2 GHz. Spirit- og Leon-modellene kommer med 1 GB minne og 8 GB lagringsplass, mens Joy nå nøye seg med halvparten av dette.

Resten av de tekniske spesifikasjonene finner du i pressemeldingen fra LG.

LG har mye på gang for tiden: Vi har tatt en titt på selskapets nye, lekre smartklokker Watch Urbane og Watch Urbane LTE »

annonse