Til hovedinnhold

LG slipper ny G3-oppfølger med skjermpenn

Følger opp G3 Stylus med ny modell.

LG

Etter at LG slapp sin godt mottatte toppmodell G3 i fjor begynte det å dukke opp rykter om flere nye versjoner av mobilen. En av disse viste seg å være modellen G3 Stylus, en noe modifisert utgave av originalen som skilte seg ut ved at den kom med en egen skjermpenn.

Modellen ble ingen suksess, men LG har ikke gitt opp skjermpenn-satsingen sin. Som blant andre Slashgear og PhoneArena melder har den sørkoreanske mobilprodusenten nemlig nå dratt sløret av LG G Stylo, som også kommer en egen skjermpenn.

Høyere oppløsning, men større skjerm

LG G Stylo får både noen forbedringer, men også noen nedgraderinger sammenlignet med G3 Stylus. Først og fremst har skjermen fått et løft, og leverer nå en oppløsning på 1280 x 729 piksler, opp fra den heller skuffende 960 x 540-oppløsningen på den forrige utgaven.

LG G Stylo får høyere oppløsning, men også større skjerm enn G3 Stylus. Foto: LG

Dessverre for pikseltettheten har skjermstørrelsen imidlertig samtidig blitt en anelse større, og ligger nå på 5,7 tommer, der G3 Stylus hadde en skjerm på 5,5 tommer. G Stylo har ellers en firekjerners prosessor av typen Snapdragon 410 på 1,2 GHz, mens forgjengeren bød på en Cortex A7-prosessor på 1,3 GHz. Sistnevnte er imidlertid en 32-bits prosessor, der Snapdragon 410 er 64-bits.

G Stylo er videre utstyrt med 1,5 GB minne, som er 500 MB mer enn forgjengeren. Kameraet er derimot kun på 8 megapiksler, ned fra 13 megapiksler på G3 Stylus. Samtidig har frontkameraet fått en oppgradering med sine 5 megapiksler, mot G3 Stylus' 1,3 megapiksler.

Støtte for mikro-SD-kort på 2 TB

Ellers har LGs nye mobilmodell det samme batteriet på 3000 milliamperetimer og 8 GB lagringsplass. Et interessant aspekt ved den nye mobilen er at den ifølge LG støtter mikro-SD-kort på helt opptil 2 TB. Som PhoneArena peker på er slike ennå ikke i produksjon, men denne støtten kan altså være et tegn på at de er underveis.

Produsenten bedyrer ellers at navnet «Stylo» både refererer til at mobilen har et stilfullt utseende og at den altså kommer med en egen skjermpenn. LG G Stylo skal i første omgang kun bli tilgjengelig i Sør-Korea, hvor den vil ha en utsalgspris på 460 dollar, det vil si rundt 3600 kroner. Den skal lanseres i andre deler av verden etter hvert, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Snart skal LG vise frem sin nye topmodell G4: En rekke bilder av mobilen lekket nylig på nettet »

annonse